LA DAMA DE REUS



FITXA ARTÍSTICA

TEXT: AMBROSI CARRIÓN
DIRECCIÓN: RAMON SIMÓ
INTÈRPRETS: MARIA MOLINS, MANEL BARCELÓ, ARTUR TRIAS, ROSA CADAFALCH, IVAN BENET, PEPO BLACO, JULIÀ BARCELÓ, JORDI PUIG "KAI", JORDI LLOVET i els músics de LISBOA ZENTRAL CAFÈ.
PRODUCCIÓ: TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA
TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA



Autor desconocido per la gran majoria del públic davant d'un més que conegut argument. Un cap militar, vencedor d'una guerra, proposa a l'esposa d'un rebel, reu de mort, bescanviar la vida del marit per una nit d'amor. Però el que podia ser la mateixa història de sempre, en les mans de Carrión es torna una història d'amor i abandonament.
Una gran Maria Molins dóna vida a l'abnegada esposa que està disposada a tot per salvar la vida del seu marit, fins que una nit de fals amor és converteix en una nit de veritable amor. Per donar-li la réplica, i que es manté a la mateixa alçada interpretativa, Manel Barceló, el Capitel·lo.
La resta del repartiment ajuda a fer que de l'obra una de les millors d'aquesta temporada.

La sala petita acull temporada rere temporada les millors representacions del TNC. I aquesta és una mostra. La força interpretativa dels protagonistas d'aquesta obra deixen molts pocs punts de discusió. Les escenografies del Nacional són sempre magnífiques, per on els personatges es mouen com peixos en l'aigua.

Darrerament la música es un altre dels protagonistes de les obres del TNC i aquesta no anava a ser menys. Els intervals i els silencis queden trencats per la música, del saxo i del piano entre altres.

Un clar encert d'aquesta temporada rescatar aquesta peça de museu.

1 comentario:

  1. Feia dies que no em pasava i veig que has fet feina! M'agrada molt la frase de 'jo soc la meva dona': "No dóna per més, i a aquestes alçades tampoc se li demana." per enmarcar...

    PS: Es cert, normalment son millors les obres de la sala petita que les de la sala gran, perquè?

    ResponderEliminar