Càlid homenatge a Pérez de Olaguer

Mercè Taltavull, viuda de l’enyorat periodista i crític teatral d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA Gonzalo Pérez de Olaguer, mort el juny passat, va recollir ahir el premi Christa Leem que li va concedir el col·lectiu Un dels Nostres a títol pòstum. Un centenar de persones van assistir a l’acte d’entrega a l’Hotel Oriente. Entre aquests, hi havia familiars de Pérez de Olaguer, Carmen Wernoff –la mare de Christa Leem– i representants del món de la cultura i l’esport com els cantants Loquillo i Lídia Pujol, l’exjugador de bàsquet Ferran Martínez, el director teatral Ferran Madico, l’actriu Rosa Andreu i Carles Martí, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament.

RETROSPECTIVA D’OCAÑA
Martí va anunciar que l’any que ve hi haurà una gran retrospectiva del recordat Ocaña a La Virreina, tal com va reclamar fa un any el germà de l’artista quan se’l va distingir en l’entrega de l’anterior edició del premi Christa Leem.

La figura i trajectòria de Pérez de Olaguer va ser recordada tant als discursos com a través d’una pantalla que mostrava imatges de l’homenatge que la gent del teatre li va retre en la presentació del seu llibre Els anys difícils del teatre català, a la Cúpula Venus, el febrer del 2008. «Valoro molt aquest premi perquè ressalta el caràcter obert i progressista de Gonzalo, la seva trajectòria valenta i compromesa», va dir Mercè Taltavull, emocionada al rebre el guardó. «Sempre va estar al costat dels que arriscaven i, sobretot, del teatre capaç de remoure consciències i commoure», va afegir.

Joan Estrada, agitador cultural i ànima del lobby Un dels Nostres va ressaltar que el premi és «un reconeixement tant a la seva extensa tasca periodística a favor del teatre com a tota una vida en què va estar vinculat a l’escena barcelonina». El periodista va rebre nombrosos tributs abans i després de la seva mort. A ell va estar dedicada l’última Marató de l’Espectacle i hi va haver emotius homenatges tant al Grec com a la Fira de Teatre de Tàrrega.

Aquesta és la quarta edició dels premis Christa Leem, que porta el nom de la primera persona que va rebre la distinció, una dona que als anys 70 va convertir l’striptease en art i que va col·laborar, entre d’altres, amb el poeta visual Joan Brossa. Posteriorment també s’ha atorgat el premi a Liliam Thuram (2007), exjugador francès del FC Barcelona, i a l’activista antifranquista Marcos Ana (2008).

FONT: Marta Cervera (El Periódico)

No hay comentarios:

Publicar un comentario