THE BLACK RIDER



TEXT: ROBERT WILSON, TOM WAITS i WILLIAM S. BURROUGHS
TRADUCCIÓ: LLUÍS-ANTON BAULENAS
DIRECCIÓ: VÍCTOR ALVARO
INTÈRPRETS: FERRAN FRAUCA, JORDI VIDAL, MUNTSA RIUS/ARIADNA SUÑÉ, ÓSCAR MARTÍNEZ GIL, BEALIA GUERRA, FRANK CAPDET, XAVIER RIBERA-VALL i HAVARD ENSTAND
PRODUCCIÓ: GATARO
ALMERIA TEATRE


The Black Rider és una òpera no lírica que tracta sobre el clàssic tema de vendre l'ànima al diable per aconseguir allò que tant desitgem. El protagonista, temptat per aconseguir el seu objectiu amb facilitat i rapidesa, es veu empès a fer un pacte amb el diable i per això ha de pagar un preu.

Wilhelm, el protagonista, un innocent aspirant a oficinista, s'enamora de Kätchen, la filla del guardaboscos Bertram. Però Kätchen també té un altre pretendent, el caçador Robert. Per solucionar aquesta rivalitat, el Duke recorda que per seguir la tradició el pretendent haurà de superar una prova de punteria. Però Wilhelm no es capaç d'encertar en el concurs quan de sobte s'apareix la seva salvació anomenada Pegleg, una personificació del diable. Pegleg accedeix a donar a Wilhelm algunes "bales màgiques" que tenen la propietat d'encertar sempre. Wilhelm acaba víctima d'una de les bromes que el diable reserva als crèduls i als avars.

Jordi Vidal, Plegleg, és sense dubte el més sòlid damunt de l'escenari. li acompanyen, una convincent Bealia Guerra com Kätchen; una prometedora Ariadna Suñé, Anne, que ens deixa bocabadats amb la potència de la seva veu i un terrorífic Frank Capdet com Bertram.

Amb un repartiment de grans coneguts dintre del gènere musical, aquesta comèdia ha estat un dels encerts del nou Almería Teatre, que obre així la porta a acollir petits grans musicals a part de teatre de text.

L'escenografia cuidada, considerant on ens trobem i la música en directe de Pau Baiges, Adrià Baiges i Harvard Enstand completen una vetllada que ha acabat sent tota una sorpresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario