Poblenou investiga l'art públic


Per Carles Sala, director d'Acció Cultural de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Escena Poblenou és un dels pocs moments en què es fa visible la nova escena, el treball de barreja de disciplines artístiques, juntament amb la labor periòdica de sales com l'Antic Teatre. La directora Ada Vilaró defensa una escena pròxima a la gent del carrer, en què hi puguin intervenir.

El festival, que comença dijous la seva novena edició, ha sabut implicar les entitats i institucions del barri, amb la qual cosa s'ha consolidat com un espai on el públic més professional (crítics i artistes multidisciplinaris) es barregen amb els veïns del barri. Les 23 funcions es distribueixen en una desena d'espais, tant a l'aire lliure (parc Central o els entorns de Can Felipa) com en espais tancats (Hangar, Can Framis, Niu, Casino o Centre Moral i Cultural del Poblenou que, precisament, aquest 2010 celebra el seu centenari).

Durant només quatre dies, es programen 15 companyies i hi haurà fins a vuit estrenes. És el cas d'Anècdotes anatòmiques, que presenta un treball preciosista de manipulació d'objectes, circ, dansa, teatre gestual i música en viu. És una peça en què el festival col·labora amb La Central del Circ. L'espectacle d'inauguració, Disonancia, també és una estrena amb La Central del Circ. Bassi i Los2los són la cara popular del festival.

La beca NOF s'ha concedit aquest any a David Espinosa & Vicente Arlandis. La processadorainvestiga sobre l'actuació en directe i la seva projecció en un web. Amb la sala d'exposicions de Can Felipa, mantenen el projecte de la cita a cegues. Es proposa que un artista plàstic i un d'escènic que no es coneixen facin una obra conjunta. Aquest cop són el coreògraf Pere Faura i el videoartista Iñaki Álvarez. Escena Poblenou té el suport del Consell de la Cultura i de les Arts, de l'Icub i del mateix districte. El seu pressupost és d'uns 75.000 euros.


Font: Jordi Bordes (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario