Les Luthiers parodien al BTM una entrega de guardons



En els seus 43 anys de trajectòria artística, han rebut «unes quantes distincions, títols de ciutadans il·lustres, mestres de l'art...». Amb la seva enginyosa simbiosi musicohu morística, el grup argentí Les Lu thiers s'han endut l'aplaudiment unànime de públic i crítica. Ara tornen a Barcelona amb la paròdia d'una d'aquelles laudatòries cerimònies que ells coneixen tan bé, Los Premios Mastropiero, que es podrà veure al Barcelona Teatre Musical (BTM) només durant sis funcions, a partir de dijous que ve.

En el xou, creat el 2005, els actors i humoristes Daniel Rabinovich (també cantant, guitarrista, notari...) i Marcos Mundstock exerceixen de presentadors de la gala. El trio restant -Carlos López Puccio (director d'orquestra), Jorge Maronna (compositor i guitarrista) i Carlos Núñez Cortés (pianista i compositor) es multipliquen en els diferents personatges -músics i artistes de cine, teatre i televisió-, que són cridats al podi per rebre el seu premi. També són, expliquen, l'orquestra de la cerimònia, els cors i els consagrats artistes convidats que «engalanen i realcen» la cerimònia. La música inclou diferents gèneres: bossa nova, merengue, rock, tango, bolero, comèdia musical, oratori... Un dispar repertori esquitxat per la hilaritat marca de la casa.

Alquimistes dels sons, per a aquest espectacle han incorporat un nou i vistós instrument: l'alambí encantador. «És genial, produeix sons que no s'assemblen a res conegut, amb una inèdita tècnica hidràulica d'ampolles submergides en líquid. A més a més, és un bonic i enorme alambí amb llums de colors», informa Mundstock.

Serà una gala molt allunyada de les dels Oscars, Goya i altres. «Aquestes a vegades són divertides, altres vegades no. A vegades emotives, altres vegades no. A vegades són massa llargues, altres vegades també. Totes excepte Los Premios Mastropiero, que no arriba a dues hores i el públic no para de celebrar», postil·la l'actor.

Font: Imma Fernández (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario