'El Ball' i 'Pegados' arrasen als premis Butaca



El muntatge teatral El Ball, una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Centre Dramàtic Nacional (CDN), ha estat la gran guanyadora de la 16ena edició dels premis Butaca de Teatre de Catalunya, en cinc de les sis categories a les quals optava. Sota la direcció de Sergi Belbel, El Ball, que es basa en una novel·la d'Irène Némirovsky, s'ha emportat el premi al millor muntatge teatral i el de millor actriu per a l'Anna Lizaran, a més dels Butaca a la millor actriu de repartiment (Francesca Piñón), la millor escenografia (Max Glaenzel) i la millor il·luminació (Kiko Planas).

El segon muntatge amb més guardons ha estat el musical Pegados, que ha obtingut la distinció en totes les categories on estava nominat: espectacle musical, actriu musical (Alícia Serrat) i composició musical (a càrrec de Fernando González i Alícia Serrat). En aquest apartat s'ha destacat també com a millor actor a Xavi Melero per Hoy no me puedo levantar. Els guardons s'han lliurat aquesta nit a la sala Arteria Paral·lel de Barcelona, que ha acollit per segona vegada l'esdeveniment, que ha congregat a 700 persones. Els premis són decidits per votació popular.

American Buffalo, del Teatre Lliure, ha rebut els premis al millor muntatge de petit format i millor direcció teatral, a càrrec de Julio Manrique. En la categoria de millor actor i millor actor de repartiment s'ha distingit a David Bagès i Llorenç González, tots dos de L'Auca del senyor Esteve (TNC).

Urtain (CDN/Animalario) s'ha imposat com a millor producció espanyola iInfierno, Purgatorio y Paradiso (Societas Raffaello Sanzio) com a millor producció estrangera vista a Catalunya, les dues noves categories dels Butaca 2010.

En dansa, el premi al millor espectacle ha estat per la Cía. Marta Carrasco, amb el muntatge Dies Irae; en el Réquiem de Mozart. La Butaca per altres disciplines ha correspost a Llits (TNC/ Santamandra Prod./Andréas Claves / Lila Pla Alemany).

Com a millor text teatral s'ha triat Dictadura-Transició-Democràcia, de Nao Albet y Marcel Borràs. En l'apartat de vestuari s'ha distingit Alícia - un viatge al país de les maravelles (M. Rafa Serra y Berta Riera). L'actriu Lita Claver ha rebut el guardó honorífic d'aquesta edició, en reconeixement a tota la seva trajectòria.

Font: www.ara.cat/ Foto: Marina Raurell (www.teatral.net)

No hay comentarios:

Publicar un comentario