La Villarroel aposta per la comèdia irònica i l'humor


Al mal temps, bona cara. «Vivim uns temps molt grisos i per contrarestar-ho, apostem per la comèdia, la llum». Carol López, directora artística de La Villarroel, va expressar ahir la seva intenció d'injectar a la platea bones dosis d'humor i positivisme la temporada que ve. Això sí, sense escatimar «la ironia i la mala llet», en la línia de Días estupendos, l'estupenda «comèdia gamberra» d'Alfredo Sanzol programada a la sala dins del Grec.

La directora va avançar ahir els títols del primer trimestre, entre els quals destaca L'any que ve serà millor, obra en què comparteix autoria amb Marta Buchaca, Mercè Sarrias i Victòria Szpunberg. «Amb el rerefons de la crisi, la desmotivació i la precarietat, presentem un collage d'històries, esquetxos i monòlegs en clau de comèdia punxant i irònica», explica López. L'interpretaran Neus Bernaus, Alba Florejachs, Mireia Pàmies i Vanessa Segura, sota la direcció de Mercè Vila Godoy.

La sala de l'Eixample alçarà el teló el dia 19 d'agost amb una nova proposta coreogràfica de Mar Gómez: Aquí amanece de noche, dins del cicle Dansalona, en el qual ja va participar l'any passat amb Dios menguante. A la peça, que estarà en cartell fins al 4 de setembre, la companyia hi fusiona la seva característica teatralitat i humor per parlar d'amors i desamors, gelosia i disputes en un vell motel de carretera.

Mort de riure

En prendrà el relleu (del 5 al 18 de setembre) l'humor negre d'Exitus, de Titzina Teatre -Diego Lorca i Pako Merino-, a qui López ha volgut donar l'«oportunitat» d'aterrar en un gran teatre després d'una aplaudida i llarga gira. «Parlen de la mort des de la comicitat i fan de tot: escriuen el text, el dirigeixen i el protagonitzen, carreguen la furgoneta i dissenyen el vestuari». També és humor negre el que destil·la Reugenio, habitual de la sala que hi serà els caps de setmana amb el cigarret als llavis i el got a la mà per recuperar els acudits de l'enyorat artista a Hablamos.

L'autoria contemporània i el suport al talent local i als nous dramaturgs es mantenen com a marca de la casa. «Som l'únic teatre d'Espanya que programa només autors contemporanis», va afirmar Daniel Martínez. El president de Focus va asseverar que es manté el pressupost de l'any passat, que inclou 300.000 euros per a almenys dues produccions. La preocupació està en la reducció de les gires. «Els ajuntaments catalans no han mostrat encara morositat, cosa que passa de forma angoixant en altres llocs d'Espanya».

Font: Imma Fernández (www.elperiodico)

No hay comentarios:

Publicar un comentario