'Grease' estrena la cúpula de Les Arenes com a teatre



L'espai La Cúpula del centre comercial Las Arenas es transforma en teatre a partir d'aquesta nit per acollir el musical Grease. Aquesta és la primera vegada, des que es va inaugurar oficialment el 7 de juliol passat, que l'espai s'adapta per acollir un escenari per a un muntatge d'aquestes característiques.


"Convertir en un teatre un espai buit, diàfan i arquitectònicament únic ha estat un gran repte”, explica Joan Lluis Goas, productor executiu artístic de Grease. "S'ha de tenir en compte que aquí no hi havia res i que s'ha hagut de fer tot: les cadires, l'escenari, els camerinos dels actors”, afegeix Goas, que defineix aquest muntatge com “una aposta”.
El repte de la forma rodona
"La forma rodona de la cúpula no és un handicap afegit. Fins i tot es pot dir que, estèticament, és un recurs bonic. El que era un handicap era no tenir absolutament res per fer-ho i aconseguir una bona sonoritat”, afegeix el productor.
La cúpula és l'espai en forma d'arc més gran d'Espanya, té gairebé 2.600 metres quadrats i 27 metres d'alçada i, en poc més d'una setmana, ha passat d'estar buida a albergar tot el que cal per a aquesta nit, quan s'aixequi el teló.
“Tenint en compte que es tracta d'un musical, el so ha de ser impecable, sense ressons. La sonoritat era un repte dins del repte”, assegura Goas. “Però l'hem superat. Grease sonarà igual que si s'estigués fent al millor teatre del món”.
100 tones de material
Una altra de les dificultats principals ha estat col·locar a la cúpula tot el material, d'unes 100 tones de pes en total, i, sobretot, haver-ho de fer tot alhora en una setmana. En el muntatge hi han treballat més de 100 persones.
El musical Grease, que ja es va representar a Barcelona fa uns mesos, està protagonitzat per Edurne i Jordi Coll en els papers protagonistes, amb direcció artística i la coreografia de Coco Comín, direcció musical de Manu Guix i la intervenció de més de 40 persones en escena. L'espectacle ocuparà la cúpula del centre comercial fins al 15 de desembre.
“La gent encara no sap que veurà un doble espectacle: Grease, el muntatge musical per al qual han comprat l'entrada, i l'espectacle del muntatge”, explica Goas.
Font: Mònica Tudela (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario