FiraTàrrega arrenca ja amb els laboratoris de creació



"La Fira de Tàrrega no és un bolet al desert del far west que dura quatre dies. Passa durant tot l'any: estem oberts per als creadors i volem ensenyar-ho al públic", explica Jordi Duran, director des de l'any passat de la principal fira de teatre al carrer de Catalunya. Ahir va presentar el paquet d'activitats amb què la Fira dóna suport a les companyies i que, de facto , allarga el certamen des de l'abril fins al setembre, quan se celebrarà la traca final, del 6 al 9.
FiraTàrrega ha ofert aquest any tres laboratoris de creació -que inclouen 4.000 euros i els assajos d'un mes a Tàrrega- a les companyies Obskené, Ferroluar i Teatro de Cerca, a qui a més s'obriran comptes de micromecenatge. Tàrrega també acollirà dues produccions transnacionals, entre les quals hi ha una companyia italiana i els millors artistes de l'escola de referència d'Escandinàvia, Subtopia. A més, enguany obrirà residències artístiques a Amebeu Teatre, Hortzmuga Teatroa i El Celler dels Espectacles. Mentre aquestes vuit companyies dormin a la capital de l'Urgell s'obriran sessions al públic, i també s'organitzaran activitats de formació, tant per a artistes -un curs de direcció de cine, una xerrada sobre els reptes de la crisi- com per a espectadors -un taller de moviment.
Les companyies que van ajudar l'any passat, La Veronal o Fadunito, tenen previst un llarg estiu de bolos. La funció de FiraTàrrega és apadrinar-los i estrenar-los perquè arribin lluny.
Font: L. S. (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario