Al Romea van de dos en dos



Unir teatre i música. Aquest és l'objectiu de 4 Acords Música + Teatre al Teatre Romea, en què quatre directors d'escena i quatre grups musicals o solistes oferiran concerts combinant les dues arts escèniques i fusionant-les. El primer concert serà amb Mürfila dirigida per David Selvas, el 13 i 14 de juny; el segon, Pastora dirigida per Carol López els dies 15, 16 i 17 juny; el tercer, Bruno Oro dirigit per Ramon Simó, el 19 juny, i el quart, Sílvia Pérez Cruz dirigida per Julio Manrique, els dies 20, 21 i 22 juny.
Manrique ha explicat que l'objectiu era ajuntar músics amb "uns quants 'teatreros', que mirarem de no emprenyar-los gaire i ajudar-los a fer un concert especial i únic per al Romea". Espera que hi puguin anar tant seguidors del teatre com seguidors musicals.
El primer concert que es veurà és el de Mürfila dirigida per David Selvas. Selvas, el director, ha indicat que van decidir amb la cantant fer versions de cançons de dones de la història de la música des de Nina Simone a Madonna i PJ Harvey. "Ens ha unit treballar la música i el vídeo i la imatge", ha apuntat. El concert de Mürfila posarà banda sonora a 40 minuts d'una pel·lícula rodada per ells mateixos i després tindrà lloc el concert en si mateix.
El segon serà el de Pastora dirigida per Carol López. La directora teatral ha recalcat que l'actuació coincidirà amb el Sónar i van pensar a fer un "anti-Sónar". Han muntat un escenari per a l'espectacle semblant a un cabaret "on passaran coses". "Serà un concert bastant teatralitzat fins que hi ha un moment que comença la canya i es farà el concert", ha declarat López. Interpretaran cançons de sempre de Pastora i també en recuperaran d'altres de no tan conegudes.
El tercer serà el músic Bruno Oro dirigit per Ramon Simó. Oro ha dit que és un "espectacle on mareja molt el públic, baixa a platea i farà pujar el públic a l'escenari. És una cosa molt viva dins d'un disc ('Tempus fugit') amb música molt eclèctica". Al concert canta en italià, català, castellà i anglès.
L'últim concert serà el de Sílvia Pérez Cruz dirigida per Julio Manrique i acompanyada per una ballarina. Sílvia Pérez ha dit que li va semblar fantàstica la idea d'ajuntar música i teatre perquè sempre "ha pensat que els músics en un concert es queden penjats amb la música i s'obliden que tenen una part visual". Tenia clar que volia fer música diferent i cançons que no havia fet mai i va triar cançons que li agradaven.
Font: ACN via www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario