Antígona, a la platja de Port Bo



Al capvespre, a l'impressionant amfiteatre natural de la platja de Port Bo, i utilitzant també com a escenari unes roques properes i una embarcació amb tanta història com la Santa Espina –un llaüt de sardinal de 10 metres d'eslora construït a Banyuls el 1928–, demà el grup La Paròdia representarà l'obra Antígona, de Tebes a Calella, de Fidel Rincón, a Calella de Palafrugell (21 h). És una iniciativa dels Amics de la Vella Llatina de Calella: la I Jornada de Teatre Breu Arran de Mar.
L'objectiu de l'associació presidida per Pere de Prada és sobretot reivindicar el caràcter mariner de Port Bo, que va ser port comercial, i, com totes les activitats dels Amics de la Vela Llatina, aquesta serveix per difondre el patrimoni marítim català, mitjançant l'ús de la Santa Espina com a escenari d'aquesta adaptació del mite grec d'Antígona, que reapareix a la Calella dels anys seixanta del segle XX després d'un viatge de 5.000 anys pel mar i el temps.
Trobada de vela llatina
L'associació prepara la 20a Trobada de Vela Llatina de Calella, del 29 de juny a l'1 de juliol, i la participació de Catalunya com a país convidat al gran festival marítim de la localitat bretona de Douarnenez, del 19 al 22 de juliol. Com a president de la Federació Catalana per a la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, De Prada lamenta que la falta d'ajuts de la Generalitat hagi fet que la participació d'embarcacions catalanes en el festival només hagi estat possible gràcies al fet que els companys de la Catalunya del Nord els han cedit el 50% de la subvenció rebuda de l'Estat francès.

‘Les fenícies', tragèdia grega a Sant Domènec

Un altre escenari peculiar aquest cap de setmana serà el del claustre de Sant Domènec, a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, que serà el marc de dues representacions, avui i demà (22 h, 6 euros), de la tragèdia grega Les fenícies, d'Eurípides, a càrrec de la companyia de teatre amateur Q-Art i Acció. Dani Rebollo, actor i responsable de l'Aula Municipal de Teatre de Palafrugell, és el director d'aquest espectacle que s'emmarca en els actes de la Primavera Cultural de la Universitat de Girona 2012 dins del cicle Actua!, una mostra de teatre i cinema amateur. Les fenícies, a grans trets, explica la història d'Èdip. Laios, rei de Tebes, pren per muller Iocasta i, després d'un temps, prega a Apol·lo que li concedeixi un fill. El déu l'adverteix que si mai el tingués, esdevindria el seu assassí i banyaria en sang tota la seva casa. Però Laios força Iocasta i la deixa embarassada. Neix Èdip, que és amagat i entregat a un pastor, i al cap dels anys torna per, sense saber-ho, complir punt per punt el que havia predit Apol·lo.
Font: Xavier Castillón i Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario