El circ fa un doble salt



Què millor que l'humor i el somriure com a antídot contra l'actual conjuntura econòmica i el marcat estat de pessimisme social. Doncs això és el que proposa un any més la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal, que en la seva dissetena edició tractarà que l'espectacle circense irrompi en la realitat; això sí, amb bon humor.
Per aquest motiu aquest any en la programació destaquen més que mai la quantitat d'espectacles de clown i humor en general. I per oferir encara més alegries al personal han anunciat que s'ha duplicat gairebé l'oferta, amb prop de 90 espectacles –l'any passat eren 52–, gràcies al manteniment del pressupost (105.000 euros) i a les col·laboracions creades amb altres col·lectius i festivals.
La XVII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà tindrà lloc del 13 al 15 de juliol i en total seran 31 companyies procedents d'arreu del món les protagonistes dels espectacles de Fira de Circ. Entre les companyies de renom internacional destaquen Aleksandr Koblykov, l'únic al món capaç de fer malabars amb deu pilotes alhora; l'argentí Chacovachi, “el pallasso tercermundista”, i Maku Jarrak, tots dos molt reconeguts a Llatinoamèrica; l'alemany Danilo Marder, un dels millors equilibristes de mans del món; una curiosa proposta de mapping fet a mà per iniciar la fira a la plaça del Castell amb Playmodes i Valentina; i les irlandeses The Barren Carrousel Aerial Circus Troupe, procedents d'una família que fa 27 generacions que és en el món del circ.
Una de les joies de la corona serà la Compagnie Isis, que per primer cop actuarà a l'Estat espanyol amb una proposta que recorre el bo i millor dels gèneres del circ: equilibris, roda alemanya, força, clown, malabars... Aquest, que és un dels espectacles de pagament del festival, es durà a terme al parc 8 de Març, en lloc de la plaça del Castell com és habitual. També hi destacaran This Side Up, una de les millors companyies acrobàtiques del món, per a l'espectacle de cloenda. Els australians havien de tancar el festival fa dos anys, però es va suspendre l'actuació. Aquest any, si res no ho impedeix, seran un colofó més espectacular de la programació.
Fira de Circ es va presentar ahir a la Diputació de Girona, amb la presència del vicepresident de la Diputació, Xavier Soy, i el portaveu del certamen, Dani Varela. Durant l'acte es va voler destacar com la fira s'ha convertit en tot un referent dels festivals de circ al carrer a Catalunya i a Europa, on els artistes desitgen actuar, i aquest any es pretén que se superin els 32.000 espectadors que va rebre en l'última edició.
Font: Jordi Camps i Linnell (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario