Hora de promeses al CoNCA



Aquest migdia s'ha constituït oficialment dle Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) després que se'n reformulessin –amb l'acord de tot el Parlament– les seves funcions. Els nous membres, com ja havia acordat el plenari, són: David Albet, Carles Duarte, Mercè Gisbert, Isona Passola, Valentí Puig i Gemma Sendra, als quals s'ha de sumar Pilar Parcerisas, l'únic membre de l'anterior CoNCA que no va dimitir.
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, els ha demanat més "enginy, imaginació i talent, perquè el currículum se'ls suposa". El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha dit que comparteix amb el nou CoNCA que la "cultura no és un ornament sinó un fonament de la nostra manera de ser i viure". Va assegurar que l'ens serà un òrgan de reforç i enfortiment de la cultura del país. També va afirmar que s'ocuparà de "criticar, impulsar i sonar suport a les feines de l'executiu des de la independència i el compromís".  
El poeta Carles Duarte, en nom de tots els consellers de l'ens, va afirmar que el CoNCA col posar el gra de sorra per fer que aquest país s'expliqui per la cultura. "Ens esforçarem per actuar amb esperit independent, responsabilitat institucional i passió per la cultura". Els set consellers hauran de decidir en la primera reunió quins càrrecs ocupen cadascun dins l'ens, i qui n'és el president. Tot l'acte s'ha dedicat a la memòria d'Emili Teixidor per qui tant Duarte com Mascarell i Gispert han tingut un record.
Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario