Troben les restes del teatre de 'Romeo i Julieta'



Les restes de The Curtain (El teló), el teatre on Shakespeare va estrenar obres com Enric V i Romeu i Julieta, han aparegut durant les obres de reparació d'un carrer del barri londinenc de Shoreditch, segons ha informat avui el Museu d'Arqueologia de la capital britànica. S'han trobat, a tres metres de profunditat i en molt bon estat de conservació, restes del pati i del mur de la galeria del teatre. Plough Yard Developments, l'empresa constructora propietària del lloc on s'han localitzat les restes, ha revelat que esperen poder col·laborar amb el Museu Arqueològic de Londres, experts en Shakespeare i autoritats locals per donar accés al públic a les excavacions i que aquestes passin a formar part del nou projecte urbanístic. En el futur s'espera que el teatre sigui reconstruït i que s'hi representin obres.
The Curtain va ser la seu de la companyia de Shakespeare, 'The Lord Chamberlains Men', des del 1577 fins al 1597 i s'hi van estrenar obres com Titus Andrònic, Romeu i Julieta, Somni d'una nit d'estiu i Enric V.
La localització exacta de The Curtain era un misteri, però se sabia que el teatre, que es va inaugurar el 1577, es podria trobar en aquesta zona. Segons la llegenda, James Burbahe, actor i director de The Curtain, el va desmantellar d'un dia per l'altre per un problema amb el propietari de l'edifici i va fundar The Globe, el teatre on es van representar la majoria d'obres de Shakespeare i que encara segueix en actiu.
Un portaveu de les excavacions ha assegurat que es tracta d'un dels descobriments "més importants" dels darrers anys relacionat amb el dramaturg anglès. El rastre del teatre es va perdre ja el 1622. El director de la Royal Shakespeare Company, Michael Boyd, ha afirmat que el descobriment és "inspirador" i desitja "tocar el fang i les pedres i sentir la presència d'un espai on les primeres obres de Shakespeare van causar un gran impacte".
Font: EFE via www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario