Llançà, de festival



El dossier de presentació assegura que el festival Claca d'arts escèniques a l'aire lliure, del qual el cap de setmana que ve se'n celebrarà la seva primera edició, a Llançà, sorgeix d'una “iniciativa ciutadana”, que ha rebut el suport de les institucions, en aquest cas de les regidories de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Llançà, com també de la Diputació de Girona.
Claca deu ser dels pocs festivals d'estiu en què els espectacles o concerts hi són gratuïts. L'objectiu declarat és “descontextualitzar les arts escèniques contemporànies del seu entorn habitual per apropar-les a nous públics”, de manera que els escenaris seran a les platges i les places, els carrers i diversos racons. La varietat de gèneres també vol ser una característica de la cita, com també mantenir un cert nivell de qualitat, promoure la interactivitat amb els espectadors, especialment el públic infantil, i crear nous públics “de manera directa, sense distincions socials, culturals ni econòmiques”. El programa sembla equilibrat, pel que fa a gèneres, i també pel que fa a les propostes, ja que les companyies més potents estan repartides en els tres dies. Divendres 6 de juliol, la companyia de teatre d'objectes Playground, dirigida per Xavi Bobés, presentarà El cap als núvols, el seu primer espectacle. La jornada s'haurà obert amb una esbojarrada cercavila (Pista! Pista!, de De Mortimers) i es tancarà amb dos concerts, un d'humor, amb el duet Divide & Wenceslao, i un altre de música amb el grup Reshà, que es resisteix a la classificació de la seva música. Per fer-se'n una idea, són quatre músics que toquen el violí (Ivo Saint), el clarinet (Carola Ortiz), l'arpa (MMaru Di Pace) i el hang (Leonardo Trincabelli).
Tallers de teatre i sobre l'origen del cinema obriran la segona jornada del Claca 2012, que inclou dansa i circ (Miss Umbrella, de Cirquet Confetti, i Merci Bien, a càrrec dels sorprenents Mumusic Circus, amb música en directe). L'Escola d'Art Coreogràfic de Llançà tindrà el seu espai en el darrer espectacle de dissabte, dia 7 de juliol, a la plaça Catalunya. La darrera jornada, diumenge, dia 8 de juliol, inclou gairebé de tot. Contes infantils, un espectacle itinerant de màscara (La crisi, quin quadre!, de la companyia de teatre amateur La Bambolina, d'Anglès), una “composició instantània” de la Companyia El Paller (Càpsula del temps de la papallona), i després dos dels espectacles més interessants del Claca, el Don Quixot de la companyia de titelles Estenedor, que construeix els titelles amb material reciclat, i l'espectacle itinerantPostal Express, del clown gironí Pere Hosta. Tancarà el festival una ballada de swing al passeig Marítim, amb una classe oberta, un concert i la ballada, a càrrec de l'Associació Cultural de Jazz de Girona i el Hop's Trio.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario