El Mercat de les Flors aposta per les 'Indisciplines'

Font: Xavier Cervantes (ara.cat)

La missió de l'Institut Ramon Llull (IRL) és promoure la projecció internacional de la cultura catalana. Perquè això sigui possible primer cal tenir alguna cosa a projectar. Per exemple, els artistes que aquest cap de setmana participaran a Indisciplines, l'espectacle que inaugura la temporada del Mercat de les Flors i que alhora servirà per celebrar el desè aniversari de l'IRL. "Volíem transmetre un missatge positiu i donar protagonisme a les generacions emergents amb un espectacle format per càpsules que són llavors que fructificaran en el futur", va explicar ahir Àlex Susanna, director adjunt de l'IRL.
Indisciplines està format per sis càpsules independents en què participen ballarins, cineastes, poetes i músics com ara Cesc Gelabert, Isaki Lacuesta, Eulàlia Ayguadé, Eduard Escoffet i el grup Za!, entre d'altres. La dansa és l'interloculutor inicial de diferents diàlegs amb la música, el teatre, el circ, el cinema i les arts visuals. Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors, va destacar la maduresa de "les arts del moviment", la qual cosa "permet que puguin mirar de tu a tu a altres disciplines".
Les sis peces d' Indisciplines s'escamparan per totes les sales del Mercat de les Flors del divendres 28 al diumenge 30 de setembre. El públic les podrà seguir amb un guia en tres itineraris diferents. Cada recorregut consta de dues peces obligatòries i dues de lliure elecció. "Són sis càpsules que permeten fer un passeig per la creativitat catalana", va dir Casadesús.
Cesc Gelabert i Isaki Lacuesta
Les dues peces comunes en els tres itineraris són Tranç, dirigit per Cesc Gelabert i Isaki Lacuesta, i Guateque#2, de Delrevés i Núria Font. Tranç, que vol mostrar la dansa com a gest continu transmès pels mestres del passat i heretat per coreògrafs del present, combina les coreografies de Gelabert, Roser López Espinosa i Marcos Morau amb la música de Borja Ramos i unes imatges projectades sobre metacrilats transparents. " Tranç parla sobre la idea de transmissió a través de les generacions i les cultures. Tot surt del passat, encara que estiguem molt ocupats en el present", va dir Gelabert. Durant l'espectacle, que té una durada de 35 minuts, hi ha evocacions de figures com Carmen Amaya, Vicente Escudero, Tórtola Valencia i Rosita Mauri.
Guateque#2 conflueixen la dansa vertical de Delrevés amb les imatges de Núria Font, que es projectaran a la façana de l'Institut del Teatre. Les imatges d'aquesta projecció de gran format les generen els ballarins mitjançant uns sensors.
Les altres quatre càpsules, cadascuna d'uns 12 minuts, també aposten pel que Àlex Susanna anomena "una barrija-barreja de disciplines artístiques". El grup de noise Za! treballaran amb el teatre bastard de Loscorderos.sc. La ballarina Eulàlia Ayguadé i l'artista de circ Joan Català dialogaran amb la tenora de Jordi Molina. El poeta Eduard Escoffet i el grup Bradien escenificaran una col·laboració que ja té un resultat: el disc Pols , que publicarà el segell spa.RK. Finalment, la ballarina Sònia Sánchez, investigadora del flamenc, compartirà escenari amb el projecte experimental Black Tulip.

No hay comentarios:

Publicar un comentario