Figueres vol atreure públic amb teatre comercial i local



Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)
És època de presentacions de les programacions per al darrer trimestre de l'any dels coliseus municipals de les comarques gironines, i el panorama no pot ser més desolador. La majoria de propostes són magres, tristes, amb algun o diversos, pocs, espectacles comercials per atreure públic, totalment en consonància amb el pressupost que destinen els ajuntaments a l'àrea de Cultura.
Figueres va presentar ahir la programació per aquest trimestre, en què els plats forts, el component comercial, s'identifica ràpidament. Obre la temporada Concha Velasco, amb l'espectacle autobiogràfic ¡Yo lo que quiero es bailar! (29 de setembre), en què la va dirigir Josep Maria Pou. Continuaran els Hotel Cochambre (5 d'cotubre), amb el seu homenatge a Joaquín Sabina, Hotel, dulce hotel, i l'inefable Joan Pera (6 d'octubre), amb l'homenatge que fa a un dels humoristes més populars del país –en una altra època–, Joan Capri (1917-2000). Pera recull en l'espectacle (Capri) alguns dels monòlegs més coneguts de l'humorista: El pobre GonzálezNàufragsEl matrimoni i El maniàtic, entre d'altres. Tanquen el capítol d'espectacles mediàtics, Celobert (2 de desembre), de David Hare, dirigit i interpretat per Josep Maria Pou, acompanyat a l'escenari per Roser Camí, i el concert d'Antonio Orozco (7 de desembre), que presentarà l'espectacle Diez de diez, en què interpreta alguns dels èxits de la seva discografia. A la proposta de teatre professional s'inclou també El jardí de les malícies (15 de desembre), un recital dramatitzat de poesia eròtica, interpretat amb gràcia per Xavi Idáñez i Txell Botey, de Teatre al Detall.
El component local també és una aposta segura per atreure el públic. La companyia Tequatre presentarà tres funcions (11, 12 i 13 d'octubre) de l'espectacle Antígona a Nova York, un text en què Janusz Glowacki trasllada la tragèdia de Sòfocles al Nova York del segle XX. També oferiran un concert a El Jardí (14 d'octubre) la Jove Orquestra de Figueres, acompanyada de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i l'Orquestra Versatile del Casino Menestral. Faran el concert commemoratiu de l'atorgament del títol de ciutat a la vila de Figueres (1875). Més artistes locals: la companyia La Soga (19 d'octubre) presentaràTornem després de la publicitat, de Carles Mallol, dirigit per Marc Angelet, i la cantant figuerenca Sabrina de la Torre (1984) oferirà el concert Sentimientos. D'entre el més destacable, la lectura dramatitzada de Lo rei Micomicó, d'Abdó Terrades (27 d'octubre), a càrrec del Taller de Teatre, i el nou espectacle de la companyia La Funcional, Nàpols milionària!, una comèdia d'Eduardo de Filippo, de la qual la companyia figuerenca farà nou funcions (del 9 al 25 de novembre) al Teatre Municipal El Jardí. La programació inclou tres espectacles familiars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario