Moure's per a la resistència

Font: Jordi Bordes (www.elpuntavui.cat)

L'única alternativa és la de ser positius. Davant d'aquesta màxima, el Mercat de les Flors presenta un cartell d'espectacles que busquen trobar connexions amb el públic (preferiblement nous espectadors de la dansa), alhora que aporta coreografies que són referència internacional i dóna l'opció d'investigar i presentar-se als nous valors de l'escena.
El Mercat de les Flors divideix la programació de la nova temporada en quatre itineraris que, per moments, es confonen. Hi ha els espectacles que interessaran un públic més ampli, com ara el de Hofesh Schether, una firma contrastada al Londres més comercial que manté idil·li amb Barcelona, on assajarà a la Graner l'espectacle de la temporada vinent, així com la visita del Centro Dramático Nacional, dirigit per José Carlos Martínez. Les Slovaks Dance Theatre i Australian Dance Theatre són les companyies de més abast internacional. El Mercat repeteix el cicle Ciutat Flamenco, amb el suport del Taller de Músics –se centrarà a fer un homenatge a Carme Amaya, aprofitant que és el seu centenari) i amb el treball d'IT Dansa–. També l'Institut del Teatre fa cent anys i es vol celebrar convidant els ballarins que han treballat a l'IT Dansa i ara es mouen per companyies d'arreu del món i debuten com a coreògrafs per fer una gala que recuperi el repertori principal.
El Mercat també és viver de noves propostes. Així, arrenca amb Indisciplines (a la recerca del trencament de fronteres artístiques), acull els talents europeus en moviment a través de Salmon, provoca la reflexió i el debat a la secció Irregular i consolida l'atracció entre imatge i dansa a l'IDN.
Pel que fa a la voluntat d'agradar a un nou públic, incorpora a la programació el festival El Més Petit de Tots (de 0 a 3 anys) que fa anys que es veu a Sabadell. Per Nadal, hi haurà la implicació de Brodas, per demostrar que la dansa urbana té espai i ressò sota la cúpula de Barceló. També s'aprofitarà la proposta de circ Capas, es presentarà la d'Aracaladanza sobre Miró, i es mostrarà el resultat del treball de Nats Nus amb les escoles a partir de l'il·lustrador Jimmy Liao.
El Mercat de les Flors, així mateix, també aclareix quines són les apostes d'autoria que vol projectar a Europa. La ballarina Roser López debutarà com a coreògrafa d'una peça de mitjà format. La Veronal, que ja interessa a sales de la Xina, els EUA i Corea, repetirà viatge coreogràfic –aquest cop arribaran a Siena–. El Baró d'Evel, de Blai Mateu, traslladarà l'home a l'instint animal. Roberto Olivan, ànima del Festival de Deltebre, presentarà un treball que es mou entre el circ, la dansa i la fisicitat. I, finalment, també Rocío Molina i Rosario La Tremendita s'esperen a l'octubre per estrenar el seu muntatge de flamenc contemporani.
El director del Mercat, Francesc Casadesús, admet que s'ha fet el cartell amb la meitat de pressupost que fa tres anys, però que s'ha trobat més implicació d'altres festivals i productors. Amb tot, la falta de recursos ha obligat a reduir el nombre de sessions i buscar obres amb un cos de ball més petit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario