La Beckett només té assegurada la programació fins a finals d'any



Font: ACN via ara.cat
La Sala Beckett només té assegurada la seva programació fins a finals d'any i la resta de la temporada fins al Festival Grec es troba sota un gran interrogant i supeditada al que passi amb les ajudes de la Generalitat, del Ministeri de Cultura i l'Ajuntament de Barcelona. La sala ha rebut una greu estocada per part del ministeri de Cultura, que hi destinarà zero euros, tot i que el seu director, Toni Casares, ha admès que ja estava molt tocada abans de la notícia. Tanmateix, la programació prevista la tiraran endavant malgrat que fa un any que no reben els recursos de la Generalitat. "Hem estat obligats a demanar un crèdit i estem treballant en funció d'uns convenis signats, però el líquid no ha arribat", ha explicat.
Casares ha exposat que podran fer el que hi ha previst fins a finals de desembre: La Festa, de Spiro Scimone, dirigida per Orlando Arocha, i Vespres de la Beata Verge, d'Antonio Tarantino, dirigida per Jordi Prat. El problema vindrà però a partir del pròxim any. El director teatral ha destacat que a hores d'ara el projecte i la filosofia de la Sala Beckett no és que pugui desaparèixer sinó que ja ho ha fet. "La Beckett no és només un espai, sinó una filosofia i una forma de ser i això ja no és el que era fa dos o tres anys", ha afirmat. Tot i això, ha recalcat que segueixen "fent coses amb la seva manera d'entendre la creació teatral".
Casares ha alertat que ara "està sobre tot en perill la capacitat de producció" i que, d'altra banda, la segona pota de la Sala Beckett, l'Obrador, també està molt amenaçada. "L'activitat de l'Obrador es va consolidar fa 10 anys gràcies a que vam poder incorporar uns espais a la Beckett on s'hi fan cursos, laboratoris, assajos... aquests espais els tenim perquè paguem un lloguer. Abans de començar a fer coses més dràstiques el primer que caurà serà això". El director de la sala ha dit que això no vol dir que es decideixi acabar amb l'activitat de l'Obrador, però s'intentarà fer d'una altra forma.

No hay comentarios:

Publicar un comentario