Circ Pànic i La Industrial Teatrera triomfen en la tercera edició dels Premis Zirkòlika de Circ



Font: ACN via ara.cat
L'espectacle de perxa xinesa L'home que perdia els botons, de Circ Pànic (Jordi Panareda), s'ha emportat el premi al millor espectacle de circ de carrer pel seu caràcter innovador tant a nivell tècnic com de dramatúrgia, segons el jurat dels premis de circ Zikòlika. El muntatge també ha guanyat el premi a la millor música, original de Clàudia Gómez, pel seu caràcter "poètic i juganer que acompanya de forma imaginativa tots els moviments".
La companyia La Industrial Teatrera també ha obtingut dos premis per De paso, entre ells, el de la millor direcció, a càrrec de Jordi Purtí. El jurat ha destacat "una història sobre el transcurs de la vida on tots els elements relligats donen forma circular a un espectacle rodó en tots els sentits". La companyia també ha guanyat el premi a la millor posada en escena.
La gala dels premis de circ va ser en realitat un espectacle, amb Guillem Albà de mestre de cerimònies i 13 artistes catalans a la pista. L'espectacle Nomarramon, de Jorge Albuerne, ha guanyat el premi al millor espectacle de circ de sala per l'"audàcia d'afrontar un espectacle en solitari exhibint un talent i una maduresa escènica peculiar". Albuerne ha recordat als polítics que "les medalles que es col·loquen als espais de creació i subvencions, i els balanços positius que els procura el circ estan fetes amb la nostra suor, dedicació i ganes". L'artista Alexander Weibel, per la seva banda, ha guanyat el premi al millor número de circ per l'"elegància, la força i l'originalitat del seu número de múltiples cordes fluixes".
La categoria de circ de carpa se l'ha emportat l'espectacle Pinotxo, de la companyia Circo Italiano, per ser un "espectacle fresc en la proposta, contagiós en l'essència i per l'increïble planter que aporta de joves artistes de circ". El premi a la millor companyia novella se l'ha emportat la companyia PSIRC per l'"honestedat de la presència en pista, l'acrobàcia emocionant i ben presentada i la seva actitud per a renovar el circ".
L'associació de Terrassa Tub d'Assaig 7.70, organitzadors del Festival de Circ de Terrassa, han guanyat el premi al millor projecte per la projecció del circ per la "perseverança a tirar endavant projectes a Terrassa".

No hay comentarios:

Publicar un comentario