Peyu és un àlien en el nou espectacle 'Planeta i-Neptú'



Font: Laura Serra (ara.cat)
"Sóc extraterrestre. Ara cap al febrer farà tres anys que m'ho van trobar en unes anàlisis". És la confessió de Peyu. L'humorista, que en el seu anterior espectacle ( Jo tinc un amic que... ) havia donat vida a un mundà tècnic de so, ara es posa les antenes d'àlien per observar les misèries de la condició humana des de la distància. En concret, des d'anys llum. Peyu viu al Planeta i-Neptú però va i ve a la Terra cada dia per treballar. És un recorregut gairebé tan pesat com el trajecte que fa cada dia aquest actor per baixar des de Muntanyola (Osona) a treballar a Barcelona, sigui a RAC105, a La tribu de Catalunya Ràdio o bé a l'APM?, on estrenarà una nova secció. "Cada dia agafo cotxe, autobús i moto per anar a la feina", diu. En el seu "segon despatx", l'autobús, va escriure bona part del guió de l'espectacle: un home espera que el reculli l'ovni a la parada del Discovery Bus i ho aprofita per "analitzar el comportament humà des del surrealisme". Les parades estan situades en "llocs discrets i poc transitats" de la ciutat, "com ara museus i teatres", diu. El trajecte passa per tots els planetes del sistema solar fins a l'últim: Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i-Neptú, des que la Unió Astronòmica va decidir que Plutó no és planeta i va destrossar l'enumeració que havien memoritzat generacions i generacions d'escolars.
"Sense ser pretensiosos ni alliçonar ningú, volíem trobar un missatge de fons a l'obra, no fer un simple monòleg sinó donar-li un punt de poesia", diu Peyu. A més de llançar crítiques encobertes d'acudits, Planeta i-Neptú parla "de la problemàtica del país, la pertinença a un lloc: saber d'on som, d'on no som i qui ens diu d'on hem de ser".
Si l'anterior espectacle (del qual ha representat 120 funcions) el va dirigir Xavier Boada, en aquest ha comptat amb la mirada de Joan Roura, amb qui comparteix la dramatúrgia. Junts han treballat tres mesos perquè es noti l'ofici teatral, sobretot en la creació del personatge, que va més enllà de l'stand-up comedy que ha popularitzat la televisió. "Volem que l'espectador tingui la sensació que ha anat a teatre i s'ho ha passat molt bé", diu Roura.
El muntatge s'estrenarà aquest divendres a l'Alexandra Teatre i es representarà cada divendres i dissabte fins a finals de gener, inclosos Nadal i Sant Esteve.

No hay comentarios:

Publicar un comentario