Propeller revisita i modernitza 'Nit de reis' de Shakespeare al Temporada Alta



Font: ACN via ara.cat
Els anglesos Propeller Theatre Company tornen al Temporada Alta per presentar de nou un text de Shakespeare, de dimecres a divendres al Teatre Municipal de Girona: Nit de reis (The Twelfth Night), després de presentar-hi Henry V, Conte d'hivern, L'amansiment de la fera i Ricard III. El director Edward Hall modernitza l'obra –en la qual només hi apareixen homes, marca de la casa de la companyia– i combina l'aspecte de comèdia i melodrama. Aquesta no és la primera vegada que actuen els Propeller al Temporada Alta, de fet serà la cinquena vegada que hi participen.
Gary Shelford, que representa a Maria a l'obra, ha destacat que és una posada en escena divertida i que farà que el públic s'ho passi molt bé. Ha destacat que volen fer una versió moderna del text de Shakespeare, "molt física, concentrada amb el text i fer-ho divertit per al públic". Aquesta és la història sobre una identitat robada i tracta sobre la transformació i decepció, i planteja la pregunta: 'Què passa quan ens enamorem de la persona equivocada?'. "La música és nostra, cantem i ballem a l'escenari, toquem els instruments, gravem els sons que hi sonen i també hi ha claqué", han dit els actors.
Joseph Chance, que representa Viola, ha explicat que al director del muntatge li agrada molt l'obra en la qual "explora els temes de la sexualitat i combina l'aspecte de comèdia i de melodrama". Leigh ha admès que era una obra tràgica, però ha recalcat que intenten portar aquests elements tràgics a la comèdia. De fet, els actors han apuntat que una de les característiques de la companyia és ajuntar els extrems. Així mateix, han dit que "és molt important el fet que hi hagi homes fent de dones i de fer fent una mica el que un no és".
Pel que fa a la modernització d'aquesta peça romàntica i dramàtica, han destacat que hi ha diferents referències actuals i fins i tot han bromejat que ballen el 'gagman style'. "Els personatges de l'obra estan atrapats en el temps i volien fer servir les referències dels 60", han explicat. Els actors han recordat que quan Shakespeare va publicar l'obra el 1600 va ser una peça molt moderna per l'època que era.

No hay comentarios:

Publicar un comentario