El millor teatre mallorquí arriba a El Canal de Salt



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
Dos anys després de la seva estrena a Palma, avui arriba per primera vegada a les comarques gironines l'obra La rara anatomia dels centaures, de la companyia mallorquina Iguana Teatre, que es representarà aquest vespre a El Canal per obrir la nova programació teatral de Salt (21 h, 20 euros). Es tracta d'una coproducció d'Iguana amb el Teatre Principal de Palma i els centres d'arts escèniques de Reus, Terrassa i Salt-Girona. La rara anatomia..., basada en el recull de contes publicat el 1979 pel manacorí Miquel Àngel Riera (1930-1996), ha estat tot un èxit al Teatre Lliure de Gràcia.
Iguana Teatre, que el 2011 va celebrar el vint-i-cinquè aniversari, va ser la primera companyia teatral professional de les Illes Balears. El director artístic de La rara anatomia..., Pere Fullana, va tenir una estreta relació personal amb Riera, que va ser patró del Teatre del Mar de Palma. El 1998 el Teatre del Mar va retre homenatge a Riera amb unes lectures dramatitzades d'alguns dels seus contes, dirigides per Fullana.
A La rara anatomia... cinc actors representen sis dels seus contes: històries diverses al voltant de la idea que la realitat humana és a mig camí de l'animal i de l'àngel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario