El TNC salvarà les obres d'autoria catalana del T6



Font: Laura Serra (ara.cat)
El Teatre Nacional està ultimant aquesta setmana una retallada d'estructura i programació que s'anunciarà oficialment divendres. Les mesures seran imminents, per a la temporada 2012/13. Si bé la setmana passada es plantejaven tancar la Sala Tallers i cancel·lar la programació que tenien prevista en aquest espai -així ho van comunicar als afectats, dos dels muntatges del projecte d'autoria catalana T6-, ara la direcció busca una sortida menys dràstica. Tot apunta que el tancament de la Tallers no es podrà evitar, i que s'allargarà les pròximes tres temporades -ahir Sergi Belbel va afirmar a RAC1 que "serà provisional si s'arriba a produir"-, però en canvi sí que se salvaran les obres d'Helena Tornero i el tàndem de Nao Albet i Marcel Borràs. La fórmula serà retallar en dates i pressupost diferents muntatges per encabir a la programació de la Sala Petita aquests projectes, que tenien pactats des de la primavera del 2011. Tot i així, els hauran de replantejar perquè tindran la meitat de pressupost i la meitat de dies d'exhibició.
La polèmica lingüística
Ahir, en entrevistes radiofòniques, Ferran Mascarell i Sergi Belbel van explicar que l'objectiu és complir el pressupost tot i la davallada d'ingressos propis. "Al TNC no havíem fet mai dèficit fins al setembre -deia Belbel-. L'IVA cultural nosaltres l'hem notat molt. Hi ha un abans i un després".
També ahir el comitè d'empresa del TNC va retirar la polèmica i criticada mesura de parlar castellà per protestar, que "no va ser una acció consensuada en assemblea" sinó "una decisió unilateral del comitè".

No hay comentarios:

Publicar un comentario