Es denuncia l'abandó del teatre Serrano de Gandia



Font: elpuntavui.cat
El regidor socialista Jesús García ha denunciat hui que el tancament i abandó del Teatre Serrano de Gandia és “una de les conseqüències de la nefasta política del PP, que ha deixat morir a poc a poc el Serrano fins a tancar-ho i deixar sense programació un dels espais culturals més emblemàtics de la ciutat”.
García ha destacat que als ciutadans de Gandia “no els valen ja les excuses de Vicent Gregori i del PP”, perquè cada vegada que tanquen un servei públic miren cap al passat per a tirar la culpa i anuncien millores en el futur.
No obstant això, ha explicat, la realitat és que ara mateix els gandians no tenen ni Teatre Serrano (amb programació teatral, musical i cinematogràfica) ni altres serveis públics que també estan paralitzats com el servei públic de bicicletes LaBici o Gandia Televisió. Per açò, el socialista ha denunciat que el Teatre Serrano està hui tancat “per la desídia i la falta de previsió del PP i de Vicent Gregori”.
En aquest sentit, ha assenyalat que a l'anterior empresa responsable se li va comunicar que deixava la gestió fa ja un any, al desembre de 2011. A aquella empresa se li acabava l'adjudicació al setembre i en lloc de renovar-la un any més, com s'havia fet fins aleshores, es va fer una renovació de tres mesos per a preparar una nova adjudicació.
Un altre exemple és que per primera vegada en dècades el Cinepot de Gandia no oferirà als seus seguidors la tradicional pel·lícula dels dimarts perquè ha interromput la programació de manera indefinida.
Finalment, Jesús García ha assenyalat que els socialistes continuen esperant la informació referent a la futura adjudicació de la gestió del Teatre Serrano, i ha explicat que sembla que encara hauran d'esperar una mica més perquè totes les comissions convocades per a aquesta setmana, inclosa la de Cultura, han sigut eliminades.

L'opinió dels nacionalistes

BLOC - COMPROMÍS- VERDS
“El primer qualificatiu que ens ve al cap en veure la programació cultural de gener de l'Ajuntament de Gandia és el de la pobresa. De fet, l'única cosa que la salva és la participació de la ciutat als porrats, perquè a banda d'això poc més hi ha”.
Així ha explicat, el regidor del Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís, Facund Puig, la seua impressió al voltant de les activitats culturals del primer mes de l'any en el que s'ha dut a terme l'anunciat fi de la programació al Teatre Serrano.
El regidor nacionalista ha assenyalat que “no és massa normal que la principal sala de la nostra ciutat es vega privada de la seua programació durant un temps, que ni tan sols ha estat definit”.
Puig ha recordat que des de fa més de un any “hi ha una provisionalitat absoluta en la gestió del Teatre Serrano i eixa fase provisional ara s'ha materialitzat en el seu tancament”.
Per això, des de Compromís continuen demanant la convocatòria urgent d'una comissió de Cultura “per a que el Govern Municipal explique que és el que pretén fer amb el Serrano”. No obstant això, la resposta a aquesta demanda “continua sent inexistent”.
El Bloc -Verds - Compromís lamenta profundament la política cultural que està duent a terme el Partit Popular que governa a la ciutat “perquè està acabant amb la trajectòria d'elevada qualitat que tant el Teatre Serrano, com la ciutat en general, estaven mantenint des de fa anys”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario