Jordi Cortés s'endinsa en la part fosca de l'ésser humà amb dos espectacles a La Seca



Font: Vicky Navarro (ara.cat)
Jordi Cortés i la seva companyia, Alta Realitat, ocuparan a partir d'aquest dimecres La Seca Espai Brossa amb un espectacle on quatre intèrprets combinen la paraula, la dansa, el teatre físic i la imatge per comunicar-se amb la seva ombra. Estructurat a base de monòlegs independents i complementaris entre ells, Black Out estableix un diàleg amb el costat més obscur de les persones, el 'Doppelgänger' o doble fantasmagòric d'algú que és viu, basant-se en el text de Miguel Orbaneja de Biedma.
No es tracta d'un espectacle trist i depriment. Simplement, "no existiria la part lluminosa sense una part fosca", assegura Cortés. Amb la voluntat de treballar aquesta dualitat, la recerca de l'equilibri a la vida, l'espectacle es mou entre la comèdia i el drama, passant de l'un a l'altre de forma sobtada. Sobre l'escenari hi haurà els ballarins Mercedes Recacha, Maxime Iannarelli i els actors Raül Perales i la debutant María José Moya i els acompanyarà una càmera que transmetrà en directe una altra visió de l'espectacle a partir de imatges. 
Dues setmanes més tard, el 24 de gener, s'estrenarà In heaven, un solo de Jordi Cortés a través del qual fa "una mirada enrere" a tota la seva trajectòria. Cada nit l'acompanyarà una persona "especial", entre els qui hi haurà Andrés Corchero, Toni Jodar o Toni Cots. El coreògraf reclama la participació del públic, que ha d'estar "actiu, atent i viu" i vol que sigui una peça que es filtri en el públic, "que mogui alguna cosa en l'espectador".
Tallers paral·lels
Paral·lelament als dos espectacles, la Seca acollirà una sèries d'activitats com ara un laboratori de dansa integrada organitzat per Alta Realitat i obert al públic, on participen persones amb diversitat funcional. Els dimarts es representaran els treballs de petit format P.I.B. i Los nadie, dirigits per Cortés amb el col·lectiu Liant la Troca, un espectacle gratuït en el qual el públic podrà donar la voluntat per a les despeses bàsiques de la companyia. 
Liant la Troca és un grup de dansa integrada constituït a partir de tallers dirigits per Cortés i organitzats per Patricia Carmona. Va ser en un d'aquests tallers on Cortés va descobrir el talent de María José Moya ('Black out'), una actriu molt "natural i fresca", segons el coreògraf.

No hay comentarios:

Publicar un comentario