La Fura dels Baus porta a Sidney un 'indignat' 'Un ballo in maschera', de Giuseppe Verdi



Font: ACN (ara.cat)
La Fura dels Baus, amb el seu director Àlex Ollé i els dissenyadors Alfons Flores i Lluc Castells, tornarà a Austràlia amb la primícia mundial d''A Masked Ball' ('Un ballo in maschera'), de Giuseppe Verdi, que s'interpretarà a l'Opera House de Sydney des del 16 de gener fins al 12 de febrer. 'A Masked Ball' és una història sobre la decepció, l'engany i les caigudes en un món en el qual els rics tenen tot el poder i el control sobre la població. El muntatge tracta, d'una forma molt genèrica, sobre l'assassinat del monarca suec Gustav III. La peça també es podrà veure, després de l'estrena a l'Òpera d'Austràlia, a Brussel·les, Oslo i Buenos Aires.
"La primera direcció escènica de Verdi que proposa Àlex Ollé se situa en un futur pròxim. Inspirada en l'obra '1984', de George Orwell, imagina la pitjor de les visions. La crisi econòmica actual ha provocat el col·lapse de la societat que coneixem fins avui. El poder s'ha tancat en ell mateix, en una nova forma d'absolutisme o totalitarisme refundat sota la màscara aparent de la democràcia. El poder, buròcrates, financers o polítics que han sobreviscut a la crisi viuran fora del món. Al seu voltant, com a ombres, els 'indignats'", descriu la companyia al seu web.
L'aclamada soprano Tamar Iveri i el tenor mexicà Diego Torre debuten en els papers d'Amelia i Gustav III, respectivament. José Carbó retrata el comte Ankarström en la seva primera òpera de Verdi. La producció d'Ollé està dirigida pel compositor i director italià Andrea Molino. El director artístic del World Venice Forum va dirigir 'Of Mice and Men' i 'Macbeth' per a l'Òpera d'Austràlia l'any 2011.

No hay comentarios:

Publicar un comentario