Xavier Albertí: "El TNC no són una, dues o tres sales"



Font: ara.cat
Xavier Albertí, futur director del TNC a partir d'aquest estiu, ha dit en una entrevista al programa 'Ànima' del Canal 33 que "espera" que no es tanqui la Sala Tallers, tal com sembla que acabarà passant aquesta mateixa temporada. Albertí ha desviat el tema afirmant que "el TNC no són una, dues o tres sales, ni les que decidim tenir, sinó que és un equipament que ha de vertebrar la dramatúrgia del país". En aquest sentit, ha afirmat que el projecte d'impuls de la dramatúrgia catalana T6 -que també ha perillat i té futur incert- "ha donat fruits importants", però ha afegit: "Hem de mirar com se segueix transformant". 
Per parlar del seu model del futur Nacional que projecta, ha dit: "El TNC va ser dissenyat per unes funcions que mai s'han desenvolupat com a tal. Hem d'usar aquest equipament per a les necessitats reals que té aquest país". 
"Tenim una responsabilitat enorme de fer el millor teatre possible amb les millors condicions possibles, que hem de lluitar per tenir", ha dit. També ha afirmat que ho traduirà en "una programació que ens emocioni i interessi, i que ens cohesioni, i sobretot que ens permeti sentir que tenim un model de teatre public per defensar", ha dit per alabar el paper social del teatre.
També ha lamentat la "decisió d'una part petita dels treballadors del TNC" de parlar en castellà per defensar la cultura catalana, decisió "que ha sigut revocada", com ha publicat l'Ara.cat aquest dilluns.

No hay comentarios:

Publicar un comentario