Actors i directors vetllen la 'difunta' Sala Tallers del TNC



Font: ara.cat
"Aquesta és també una història catalana. Preguem el Govern de la Generalitat per l'ànima de la Sala Tallers, desapareguda prematurament el dia 3 de març de 2013 a l'edat de 16anys". Una cinquantena d'actors i directors han repartit aquesta esquela mentre vetllaven de manera simbòlica la Sala Tallers poc abans de la reestrena d''Una història catalana' de Jordi Casanovas. Una obra que, paradoxalment, mai hagués pogut veure la llum sense l’existència del cadàver que ahir es vetllava. Actors i directors, vestits de negre rigorós, alguns amb ulleres negres, han acompanyat un taüt que ha estat depositat a l'entrada del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Una catifa feta de tela negra i un llit d'espelmes envoltaven el "cadàver". L'enterrament tindrà lloc el proper diumenge 3 de març. 
L'acte ha estat convocat per la plataforma reivindicativa 'Marea Roja. Cultura en Lluita', sorgida a les xarxes socials arrel de l'augment del 21% de l'IVA. Entre els qui acompanyaven la comitiva fúnebre hi havia el director del TNC, Sergi Belbel. "És important que la gent es mobilitzi, perquè això de l'IVA és terrible, batallarem i la Sala Tallers renaixerà", ha assegurat.
El passat gener Belbel va haver d'anunciar que davant de la caiguda substancial dels ingressos per entrades venudes, després de l'increment de l'IVA. L'ocupació de les sales del Nacional havia baixat del 73,21% al 55,17%, s'havia de tancar la Sala Tallers provisionalment per dos anys. El consell d'administració va assegurar que si no es prenien mesures dràstiques i immediates, el següent director del TNC, Xavier Albertí –que rellevarà Belbel al juliol– no tindria ni un cèntim per programar. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario