19/3/13

Còmic 2013 torna a Figueres potenciant artistes catalansHumor gestual, humor a través de les paraules, humor cantat, esquetxos, obres senceres o a tall... El Festival Còmic de Figueres torna per celebrar la seva sisena edició. Esquivant les adversitats amb l'arma de l'humor com a estendard, el festival empordanès tornarà amb més artistes que mai, més pallassos que mai, nous espais i nous formats d'espectacle, del 18 al 28 d'abril a diversos espais de la ciutat. I, més que mai, aquesta edició centra el protagonisme en els artistes que viuen i treballen a Catalunya.
La gala inaugural tindrà lloc el divendres 19 d'abril (21 h), al Teatre El Jardí, i promet ser apoteòsica. En un espectacle únic es reuniran gairebé l'alineació d'un equip de futbol format per artistes tan diversos i divertits com ara Reugenio –amb el seu imprescindible tamboret–, Xuriguera i Faixedas, David Batlló i Borja González, The Chanclettes i Pepa Plana. Tots conduïts per Josep Maria Portavella, que, després d'inaugurar el nou Molino del Paral·lel de Barcelona, sap perfectament com donar el tret de sortida a un cabaret.
A partir d'aquí, de propostes, no en falten. Marcel Gros, amb L'embolic (20 d'abril); Elegants, amb l'espectacle Cabaret Elegance (20 d'abril); Cor de Teatre, amb l'èxit Operetta (20 d'abril); The Chanclettes, amb un espectacle interactiu per a temps de crisi titulat Festival Còmic Party (20 d'abril); Leandre Ribera, amb Chez Leandre (21 d'abril); una tarda de pallassos per al públic familiar amb les actuacions de Tortell Poltrona, La Tal, Leandre Ribera, Fèlix Brunet i Toti Toronell (21 d'abril); Companyia Per-versions, amb Top Model (26 d'abril); Pontein Pie, amb Copacabana i Petit Popacabana (26 i 27 d'abril), i Accidents Polipoètics, amb Ontología general (27 d'abril).
La projecció d'un documental de Pallassos Sense Fronteres, un karaoke participatiu i un curs de teràpia del riure són alguns dels actes paral·lels que també s'oferiran en la programació d'aquesta edició d'un festival que proposa l'humor com a digestiu de la quotidianitat.

De les pastanagues a les carrotes culturals

El Festival Còmic 2013 inaugurarà la seva sisena edició amb una acció de protesta emmarcada dins la campanya Per la salut de la cultura, a través de la qual els espectadors podran assistir a la gala inaugural a través de la compra d'una carrota (4% d'IVA) i no a través d'una entrada convencional (afectada pel polèmic 21% d'IVA no reduït). Aquesta acció, ideada originàriament al Teatre de Bescanó, es repetirà per donar continuïtat a una protesta en contra d'aquest impost únic a Europa quant als efectes sobre activitats culturals. Hi ha llocs de venda anticipada, però també hi haurà una paradeta al mateix Teatre El Jardí dues hores abans de la funció.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada