La Perla 29 estrenarà un muntatge 'fellinià' titulat '28 i mig'



Font: Laura Serra (ara.cat)
La Perla 29 reestrena aquest cap de setmana a la Biblioteca de Catalunya 'Cyrano'. Després de l'èxit a Barcelona i Madrid, i després de la gira, l'espectacle torna a la seva matriu amb el mateix repartiment, encapçalat per Pere Arquillué. L'obra estarà en cartell sis setmanes i tancarà el cicle que s'haurà allargat un any, un fet excepcional al teatre català. Arquillué admet que va ser una "jugada difícil i arriscada des del primer moment", i que la va acceptar perquè la proposta venia d'Oriol Broggi i La Perla 29, i perquè li va agradar la traducció de Bru de Sala. Per l'actor, interpretar Cyrano ha estat una experiència "gairebé vital" i que l'ha fet retrobar "una empatia amb el públic" i una "inconsciència, alegria i il·lusió" de fer teatre que no sentia actuant des que tenia 15 anys.
Fellini, Itàlia, el circ i La Perla
Broggi ha anunciat aquest dimecres que la companyia està preparant un nou espectacle que s'estrenarà el mes de juny, i que parteix de l'imaginari de Fellini i el cinema italià de l'època. De fet, l'obra s'inspirarà tant en escenes de la pel·lícula del director italià 'Vuit i mig' que s'annomenarà '28 i mig', segons ha avançat Broggi. L'obra serà el primer espectacle de creació de la companyia, això sí, a base d'escenes de pel·lícules italianes de l'època, del propi Fellini, de fragments de circ, escenes plàstiques que han descartat en altres obres, potser algun fragment d'autoria pròpia, etcètera. Clara Segura, Màrcia Cisteró, Ernest Villegas, Pol López, són alguns dels actors que hi participaran.
Una associació d'amics espectadors
La Perla 29 vol crear una associació d'espectadors per "donar gruix" a la companyia. Broggi vol que els espectadors, o almenys una part d'aquests, siguin "una mica més actius i facin un pas endavant" en el seu vincle amb la companyia. "És moment de fer coses sobre les que ja hem fet", ha dit. El referent és l'associació d'amics del Lliure.
Sota la fórmula d'associació o "d'amics de", Broggi planteja que aquests espectadors puguin fer de "voyers" de l'activitat de la companyia, "que formin part del missatge" que es transmet ja sigui participant en el procés creatiu (als assajos, per exemple) o amb activitats paral·leles. "Si el teatre és un mirall de la realitat, l'espectador és el mirall del mirall", ha sintetitzat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario