El TNC acomiada 11 persones per afrontar la davallada d'ingressos



Font: ACN (elpuntavui.cat)
El Teatre Nacional de Catalunya ha decidit prescindir d'11 dels 128 treballadors de la seva plantilla. El Consell d'Administració del TNC, reunit el passat dilluns, va acordar aquesta i altres mesures encaminades a fer front a la davallada d'ingressos generalitzada del teatre, per tal de garantir que el TNC “segueixi sent el referent de les arts escèniques a Catalunya”. La institució va aprovar dilluns el pressupost de l'any 2013, marcat pel descens progressiu de les aportacions públiques de les institucions que en formen part. Els comptes han fet, segons el TNC, “una previsió responsable dels ingressos del 2013 tenint en compte la crisi i l'augment de l'IVA de les entrades.
Aquests acomiadaments se sumen a la decisió de finals de gener de tancar la Sala Tallers del TNC, també amb l'objectiu de reduir costos.
El TNC va aprovar dilluns noves retallades “per adaptar-se a les noves circumstàncies i incidir també en un ajustament de personal que afecta, a partir d'avui 25 d'abril, 11 de les 128 persones” que actualment formen la plantilla.
La decisió del consell d'administració permet l'ajustament del cost de personal “sense haver d'adoptar mesures col·lectives”. La mesura respon a una política “responsable i austera de constant revisió i reducció de la despesa”, afegeix el TNC en un comunicat emès aquest dijous a la tarda.
La reducció progressiva de les aportacions públiques a aquesta institució també explica part de la delicada situació econòmica que travessa. En concret, el departament de Cultura destina aquest 2013 7,1 milions d'euros al TNC, cosa que suposa una reducció del 7,6% respecte l'any anterior.

No hay comentarios:

Publicar un comentario