El TNC diu que els 11 acomiadaments són una "mesura de mínims" per equilibrar el pressupost del 2013



Font: ACN via ara.cat
Els 11 acomiadaments que el TNC va fer efectius la setmana passada d'un total de 128 treballadors són "una mesura de mínims" per tal d'equilibrar el pressupost del 2013.
Per Mònica Campos, gerent del teatre, era "impossible" no afectar la plantilla en aquest ajust, "quan la despesa de personal representa el 46%" del pressupost de la casa. Amb tot, però, la gerent del TNC ha expressat que la institució treballa perquè no hi hagi més acomiadaments en el futur. Tot i això, ha apuntat que caldran més mesures per fer front a la crisi del centre, i no ha descartat que, com a treballadors públics (no funcionaris), no hi pugui haver noves retallades de sous.
Els comptes es van aprovar "amb el problema afegit, nou per al TNC", de la caiguda dels ingressos en la recaptació a taquilla. En dos anys el TNC ha passat d'una ocupació mitjana del 72% al 56%. Davant d'aquesta situació, i també d'una despesa en personal al voltant del 46% del pressupost, que el TNC considera excessiva, era "impossible" ajustar el pressupost sense "afectar" el personal, ha indicat Campos.
A més, la gerent del teatre ha explicat que el pressupost s'ha elaborat sent "molt prudents" quant a la previsió d'ingressos, propis i externs, que finalment s'obtindran. "Creiem que es poden complir les nostres prediccions però tots sabem la situació en què ens trobem, que és molt voluble", ha subratllat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario