La Generalitat surt de la gestió del Consorci Teatre Fortuny i en cessen els directors



Font: ara.cat
La conselleria de Cultura ha oficialitzat aquest divendres al vespre la sortida del Consorci del Teatre Fortuny de Reus, entitat que gestiona el Centre d'Arts Escèniques de Reus, el Teatre Fortuny, el Teatre Bartrina i el festival Trapezi. Segons una nota feta pública aquesta nit, després d'una reunió, la Generalitat anuncia que des d'ara només formaran part del Consorci l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. 
Els dos directors del Consorci, nomenats fa setze mesos, avui han estat cessats: el gerent Lluís Graells i el director artístic, Ferran Madico. Els últims mesos, el Consorci ja era inoperant. De fet, el Fortuny ni està obert ni té programació prevista. Segons la Conselleria, era "poc àgil" i s'aposta per "arrelar-se més a la ciutat". 
La conselleria diu que seguirà donant suport econòmic a l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, i que poden comptar amb el treball conjunt amb les principals institucions del país. De tota manera, no se sap el pressupost que tindrà el centre, i tampoc què passarà amb els 18 treballadors del Consorci. La temporada passada, es va anunciar un pressupost de menys de 2 milions d'euros, dels quals el 50% eren de la conselleria. Al final de temporada s'hi va arribar amb penes i treballs, i es van haver de cancel·lar funcions i canviar contractes per poder programar. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario