L'Ajuntament de Barcelona salva el Lliure de l'ERO



Font: Antoni Ribas Tur (ara.cat)
Una aportació extraordinària de l'Ajuntament de Barcelona ha salvat el Teatre Lliure de l'ERO temporal que s'havia previst des del juny fins al setembre. D'aquesta manera, el teatre podrà mantenir la seva activitat habitual i els compromisos amb el festival Grec.
El consistori ingressarà, a través dels Fons de Capitalitat Cultural, els 500.000 euros que noves retallades del mateix consistori, el ministeri de Cultura i la Generalitat van restar del pressupost d'enguany. Per poder salvar la temporada i no haver de retirar espectacles de la programació i endarrerir l'arrencada de la temporada, com va passar el 2011, Lluís Pasqual va decidir aplicar un expedient de regulació d'ocupació a tota la plantilla del teatre, formada per 58 treballadors. L'estalvi d'aquella mesura es va xifrar en 400.000 euros.
La contribució de l'Ajuntament de Barcelona al teatre s'emmarca en l'anunci que l'alcalde, Xavier Trias, va fer fa pocs dies. A més, el Lliure, el Mercat de les Flors, el Macba, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Miró i L'Auditori és beneficiaran d'uns fons de 5 milions anuals que l'Ajuntament destinarà a compensar la davallada de les aportacions de la Generalitat i el ministeri de Cultura. A canvi de l'aportació, l'Ajuntament de Barcelona reclamarà un canvi en les governances dels centres per liderar-los.
L'Ajuntament de Barcelona ha actuat ara d'urgència al Lliure, i els ajuts es perllongaran fins al 2015. "Molts equipaments havien tocat os, i l'objectiu és que mantinguin, almenys durant tres anys més, els pressupostos del 2012", explica Jaume Ciurana, el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament. Encara no s'ha acabat d'articular, però podria ser que l'aportació creixés l'any que ve i l'altre per mantenir el mateix nivell pressupostari. Com que el Teatre Lliure està regit per una fundació, així com la Fundació Miró i la Fundació Antoni Tàpies, encara està pendent com es resoldrà el lideratge de l'Ajuntament de Barcelona en els estatuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario