L'espai de circ de Mataró, a la corda fluixa



Font: ACN via ara.cat
L'espai de cric Cronopis de Mataró no sap quin serà el seu futur immediat. L'associació ocupa una antiga fàbrica que ara s'ha d'enderrocar per fer-hi una escola i, de moment, no hi ha cap alternativa en ferm perquè les companyies puguin traslladar la seva activitat. Els impulsors de l'espai reivindiquen, més enllà de la formació, la seva tasca social. Els tallers de circ amb discapacitats o els projectes que s'impulsen de la mà de les escoles perquè el circ es converteixi en una eina més d'integració per a nouvinguts són dues de les principals vàlues de Cronopis. Reclamen a l'Ajuntament un espai alternatiu i definitiu, però encara no s'ha arribat a cap acord. El circ a Mataró és a la corda fluixa.
"Volem que el projecte continuï pel seu arrelament a la ciutat i pel seu vessant social. Han de fer una escola i no hi estem en contra, però necessitem un espai definitiu i fins ara totes les naus per on hem anat passant s'han enderrocat per fer altres projectes i avui encara hi ha solars buits. No volem que això torni a passar".

Un dels portaveus de l'espai de circ Cronopis, Jordi Mas, expressa així el malestar de l'associació per la incertesa en el futur. La futura escola Angeleta Ferrer de Mataró s'ha d'aixecar sobre els terrenys que ara ocupa l'antiga nau de la fàbrica de Can Fàbregas del Paper, un projecte que deixaria sense el local que els darrers quatre anys ha ocupat l'associació.

L'Ajuntament fa més d'un any que treballa en una alternativa i de moment encara no l'ha trobada. Tot i això, mantenen l'esperança de trobar us espai adient. Des de Cronopis reconeixen aquestes bones intencions, que fins ara no han estat fructíferes: "Ens han ofert espais sense prou alçada o als afores de la ciutat, on la part social del projecte no tindria sentit". El regidor de Cultura, Joaquim Fernández, explica que el termini per abandonar la nau encara no s'ha concretat i assegura que fins que no sigui totalment necessari i imprescindible, es mandindrà Can Fàbregas com a espai de circ. Si finalment no es troben solucions el projecte desapareixeria. L'associació admet haver valorat el fet de canviar de ciutat però ho veu del tot "inviable". Durant els set anys de vida de Cronopis han passat per l'espai de circ fins a 200 companyies a fer creació i actualment hi ha més de 2.100 socis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario