Un viatge ‘a la carta'



Font: J.B. (elpuntavui.cat)
Mercè Sampietro i Eduard Iniesta van presentar, fa prop d'un any, Sensualitats a la Sala Muntaner, un recital de textos i música. Va tenir molt bona rebuda. Per això van decidir fer un pas més, comenta l'actriu. Efectivament, corrobora el músic, tot citant Stravinsky: “Seguir un sol camí és retrocedir.” Des de demà i fins al 5 de maig signen 9 maletes (estrenat al Temporada Alta), que disposa del director de cinema Joaquim Oristrell com a dramaturg i director. La peça és a la carta perquè es nodreix d'una vintena de correspondències de personatges històrics que revelen una intimitat desconeguda, i perquè respon a la demanda dels intèrprets: construir una història a partir d'uns textos seleccionats i en què flueixi una música composta per a l'ocasió.
La trama és detectivesca perquè Oristrell planteja una història singular. Una dona a qui agradava col·leccionar cartes de persones famoses mor i deixa a la seva neboda en herència els set gats amb què convivia, milers de cartes que omplen nou maletes i unes joies amagades per valor de 250.000 dòlars. Per arribar al botí, caldrà detectar les pistes que ha deixat en algunes cartes. El veí, que és músic amb crisi d'inspiració, l'ajudarà en la recerca.
Hi ha cartes de Napoleó, Marilyn Monroe, Eva Braun(la dona de Hitler, que la va escriure dins del búnquer abans de morir) i Van Gogh (que revela al seu germà com ha entès la natura i que això li dóna la clau per pintar). També n'hi ha de catalans com ara Lluís Companys (la carta a la seva dona, poc abans de ser afusellat a Montjuïc), Pere Calders, Josep Pla o Salvat-Papasseit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario