Josep Maria Miró, premi Quim Masó



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
El dramaturg i director teatral osonenc Josep Maria Miró i Coromina (Vic, 1977) va guanyar ahir la setena edició del premi Quim Masó a nous projectes de producció teatral, amb l'obra Nerium Park, que s'estrenarà la tardor vinent al festival Temporada Alta i arribarà també al Grec l'estiu del 2014. El guardó finança aquest projecte amb prop de 50.000 euros, aproximadament 20.000 euros més que l'any passat.
El premi Quim Masó, convocat per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22, Proscènium-La Planeta, l'Ajuntament i la Diputació de Girona, es va lliurar ahir al vespre en un acte que va tenir lloc a la sala La Planeta de Girona. Miró no va poder recollir en persona el premi, ja que està portant a terme una estada de dos mesos a l'Uruguai, com a dramaturg resident de l'Escola Multidisciplinària d'Art Dramàtic Margarita Xirgu, de Montevideo. A l'acte d'ahir, l'actriu Montserrat Carulla hi va interpretar Itinerari de les paraules.
El projecte de Miró, que signa conjuntament amb l'Associació Verins Escènics, ha estat seleccionat entre les 37 produccions presentades al premi, per un jurat format per Sergi Belbel, Ramon Simó, Andreu Gomila, Pere Puig, Josep Domènech i Guillem Terribas. Els altres dos espectacles que havien arribat a la final són Només un anunci, d'Albert Ramos i la Companyia Guanyadora, i Space Oddity, de Daniela Feixas i La Banda.
Nerium Park és un thriller social que “conjuga elements de misteri amb un cert aire de suspens i un contingut de fons amb aspectes derivats i molt relacionats amb l'actualitat socioeconòmica”. Miró estructura en dotze escenes –una per cada mes d'un any– la història d'una parella des que s'instal·la al seu nou pis, a la urbanització Nerium Park, fins a la desintegració de la parella i d'un model de vida que sempre havien considerat idíl·lic. L'obra està plantejada com un duel entre dos joves intèrprets que requereix “precisió interpretativa per aconseguir la corresponent dosificació d'intriga i, sobretot, de veritat escènica i emocional”. L'equip artístic estarà integrat per Enric Planas, David Bofarull i Albert Pasqual, amb els quals Josep Maria Miró ja ha treballat en els seus últims espectacles, El principi d'ArquímedesCom si entrés en una pàtria i Gang Bang.

No hay comentarios:

Publicar un comentario