“Circorama teatre” fa una oferta de teatre sostenible


Font: Ausiàs Bermell (elpuntavui.cat)
Ara farà tot just un any, que aquest tres joves de la comarca de l'Horta (Picanya i Paiporta) van decidir iniciar-se en el món de l'espectacle i, des d'aleshores ençà, que han oferit el seu muntatge en diversos locals on s'acostuma a acollir representacions de petit format.
Dirigits per Francesc Raga, aquest “Microfestival de teatre sostenible” és més que una obra de teatre Podríem dir que al llarg de la representació s'observen tres situacions ben diferents. És un espectacle de circ, de teatre de carrer... és una monumental òpera xinesa! Tres al preu d'una.
Hi ha res més sostenible en temps de crisi? Doncs encara n'hi ha més: és un concurs, és un certamen teatral, és una experiència participativa...
Aquests tres joves actors, donen vida a més de vint personatges distints en un espectacle trepidant en el qual el públic és un personatge més.
Però no un personatge qualsevol, sinó un de decisiu. Els espectadors triaran l'obra guanyadora del “microfestival” i és per això que, en cada representació l'obra que veuran acabar, serà diferent.
Al llarg de la funció, els espectadors poden veureu balls, ritme, clown modern, faquirisme, màgia, mim i pantomima, música i cant... tot això portat a escena amb una dosi de bon humor. Comèdia física i verbal, clàssica i actual, per a fer una repassada ben viva i rigorosa a la vertadera disciplina: el teatre total.
Tot i que cadascú d'ells viu del seu treball habitual, Joan, Xavi i Lluc aspiren a poder dedicar-se en exclusiva a aquesta disciplina a la que li veuen un gran futur, si es té en compte el que ara demana la societat, relacionat amb el teatre de petit format.
Dilluns 15 de juliol van fer una provatura per poder entrar en el circuit normalitzat del Café-teatre i el resultat els esperona a continuar perquè, els “diòlegs” estan ocupant ara l'espai que en el seu moment va fer aquest gènere per a sales menudes i públic limitat.
Tots tres, juntament amb Paco Raga, saben que hi ha un espai que poden ocupar i que l'esforç que suposa bastir l'obra des de zero, té la seua compensació amb la reacció que el públic en directe els hi fa.
Hi ha un espai perquè dins l'Adn de “Circorama” està el valencià com a signe diferenciador, qüestió que ara per ara, no s'hi troba amb abundància entre l'oferta cultural existent.
Els amics de “Circorama” diuen estar encantats i cada vegada que hi ha una representació solen acudir allà mateix i riuen contínuament els “gags” que s'hi fan.
En opinió de Paco Raga, aquests tres joves de l'Horta que componen “Circorama” es deixen dirigir molt bé, tenen unes habilitats teatrals fantàstiques, una disciplina fèrria i sumen les seues personalitats per fer realitat aquest “Microfestival de teatre sostenible”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario