El festival Sâlmon obre nous horitzons en la dansa contemporània


Font: Karen Moreno (ara.cat)
Una immersió en el moviment més contemporani a través d’alguns residents de la fàbrica de creació del Graner i d’artistes locals. Aquest és l’objectiu del Sâlmon, el festival de dansa i moviment que acollirà el Mercat de les Flors del 27 de novembre al 7 de desembre i que es consolida com “una finestra a creadors locals amb talent i que estan en la recerca d’un llenguatge personal i diferencial al voltant del moviment, amb punts de partida molt dispars, estètiques i llenguatges diferents”, diuen els organitzadors.
En total, tretze companyies o artistes presentaran els seus treballs, noms d’aquí que despunten a Europa com Manuel Rodríguez, Aimar Pérez Galí, Albert Quesada, però també d’internacionals com el suec Jefta van Dinther, l’eslovena Mala Kline i la portuguesa Tânia Carvalho. De fet, el Sâlmon ha integrat fins a aquesta edició el projecte Modul-Dance, que es tanca aquest any. El projecte europeu liderat pel Mercat de les Flors en els últims tres anys ha permès mostrar, a més de 50 artistes, les seves coreografies en col·laboració amb algun dels 20 centres de dansa europeus vinculats. El centre català ja li busca un relleu.
La companyia Loscorderos inaugurarà demà la programació amb ULTRAinnocència,un diàleg fora del llenguatge narratiu clàssic on l’acció, la imatge i els sons resten importància a les paraules. Una apel·lació a les emocions i a l’energia física i mental. Un altre dels plats forts serà Islàndia, de La Veronal, una companyia nascuda sota el paraigua del Mercat i que avui té un recorregut internacional sòlid, amb un director, Marcos Morau, que ja té el Premio Nacional. També hi haurà tallers, xerrades professionals i un concert de Za! El preu dels espectacles és de 8 euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario