El nou Comèdia acollirà espectacles internacionals


Font: Xavi Serra (ara.cat) | Foto: Mercè Iglesias 
Els aires de canvi que bufen als cinemes barcelonins han arribat a l’últim cine del passeig de Gràcia. Com va avançar l’ARA dijous passat, el Comèdia abaixarà la persiana al gener per tornar-la a apujar la tardor del 2016 com a nou “espai cultural polivalent”, segons el promotor del projecte Ramon Colom, productor, distribuïdor i antic director de TVE. Una revolució que vol evitar el tancament a què es veia abocat el Comèdia, segons el propietari del negoci, l’empresari Josep Maria Padró: “Hauríem d’haver tancat fa dos anys. Només hem seguit oberts per veure si arribava una solució”.
Padró, Colom i el futur director artístic, Joan Lluís Goas, van presentar ahir en societat el projecte del nou Comèdia. La part més definida és l’arquitectònica: una reforma integral que farà desaparèixer dues sales i augmentarà l’aforament de la principal gràcies a una graderia elevada. Aquesta nova sala de més de 800 localitats estarà dedicada principalment al teatre, tot i que també podrà acollir cinema i música. Les altres dues sales continuaran oferint cinema: la que dóna a la Gran Via tindrà 260 localitats i la del pis de dalt prop de 100. El nou espai cultural inclourà un restaurant que oferirà àpats temàtics i anivellarà les plantes interiors amb les de la façana, així que es reobriran les finestres que ara estan tapiades. “Recuperem la relació entre l’edifici i la ciutat”, diu l’arquitecte Oriol Serrat. Les obres costaran 2 milions d’euros, i el global de la reforma, entre 3 i 4 milions.
Una “programació fresqueta” 
“Portarem espectacles d’arreu del món”, va prometre Goas sobre els continguts de la sala principal. “Del maig al setembre serà una programació fresqueta d’espectacles internacionals de l’estil del Blue man group o propostes especials en versió original, i la resta de l’any apostarem per programacions curtes que mai duraran més de tres o quatre setmanes”. Goas deixa la porta oberta al musical i al teatre català i espanyol. “No farem teatre d’art i assaig, però tampoc La extraña pareja”, afegeix. I descarta l’opció de produir espectacles propis “mentre el ministeri no abaixi l’IVA cultural”. Goas no va esquivar el tema de la seva condemna per apropiació fraudulenta d’1,6 milions del musical Grease -“És com el meu segon cognom”, va dir- i va assegurar que el procés per resoldre el litigi “avança a poc a poc”, i va destacar la confiança de Colom. “En aquestes circumstàncies, té doble mèrit”, agraeix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario