El Hamlet de Benedict Cumberbatch, la sensació teatral de Londres


Font: Michael Paulson (ara.cat) | Foto: J. Persson
La reencarnació teatral de Benedict Cumberbatch en Hamlet -que tindrà lloc al Barbican de Londres a partir de demà i fins el 31 d’octubre- és sens dubte l’esdeveniment més esperat de la temporada teatral de Londres. La productora, Sonia Friedman, afirma que pot ser l’obra que ha venut les entrades més ràpidament de la història britànica: les anticipades es van esgotar en qüestió d’hores -a preus de 40 a 90 euros- i el teatre només ha deixat per vendre a la taquilla 30 seients de 10 lliures per funció. Fins i tot hi ha un grapat d’organitzacions benèfiques que estan subhastant entrades per recaptar fons. 
Cumberbatch, de 39 anys, ha assolit la popularitat gràcies al paper televisiu de la sèrie Sherlock i al film The Imitation Game (Descifrando enigma), pel qual va rebre una nominació a l’Oscar, però no és un estrany al teatre; els seus papers més recents són After the dance i Frankenstein al National Theatre. Ara bé, des de llavors la passió dels seus fans s’ha intensificat, impulsada per dones que fan servir Twitter, Tumblr i altres eines per compartir notícies, fotografies i comentaris sobre les seves aparicions en viu i a les pantalles. Les seguidores li troben un atractiu peculiar però sobretot destaquen la “decència” de la seva vida personal i professional: “És una combinació de la seva manera d’actuar, l’elecció dels papers i un carisma natural”, afirma Ann K. McClellan, directora del departament d’anglès de la Universitat de Plymouth, a Nou Hampshire (EUA). McClellan és alhora estudiosa de Sherlock Holmes i fan de Cumberbatch, i viatjarà a Londres per veure Hamlet com qui va a la Super Bowl.
Dirigida per Lyndsey Turner, l’obra s’està assajant amb total secretisme: cap protagonista en parla, les úniques fotografies són d’assajos amb roba de carrer i als cartells no hi apareix Cumberbatch. Friedman apunta que el muntatge serà “atemporal”, la durada menor que l’original i l’espectacle, “molt accessible, molt entretingut”. “Espero que, per als que mai han vist un Shakespeare, sigui molt rock and roll, realment emocionant, i que vegin que Shakespeare és tan fàcil d’entendre com un programa de tele o una pel·lícula taquillera”, diu la productora. Hamlet ha sigut interpretat abans per estrelles del cinema o televisió, des de Laurence Olivier fins a Jude Law. La companyia del Shakespeare’s Globe té actualment una troupe que volta el món per intentar representar l’obra a tots els països abans del 400 aniversari de la mort del Bard, l’any que ve.

No hay comentarios:

Publicar un comentario