EL QUADERN GRIS



FITXA ARTÍSTICA
TEXT: JOSEP PLA
ADAPTACIÓ: CARLES GUILLÉN i JOAN OLLÉ
DIRECCIÓ: JOAN OLLÉ
INTÈRPRETS: JOAN ANGUERA, IVAN BENET i MONTSERRAT CARULLA
PRODUCCIÓ: EL CANAL CENTRE d'ARTS ESCÈNIQUES SALT/GIRONA i GREC '09 FESTIVAL DE BARCELONA
TEATRE LLIURE


Ara sí que podem dir que s'ha alçat el teló del Grec'09 i quina millor manera que fer-lo amb un clàssic. Una adaptació d'uns dels dietaris més famosos de la història de la literatura. Josep Pla ha arribat al teatre. Joan Ollé ha muntat aquest espectacle a la seva imatge i semblança. És pur Ollé cent per cent. Els personatges d'aquest director es mantenen estàtics, predomina més la paraula, que els gestos o les passos que hi puguin donar.

S'ha escollit una de les millors sales per representar espectacles amb un cert aire d'intimitat, l'Espai Lliure. Amb una escenografia a tres bandes, i amb la escassa necessitat de fer ús d'utilleria, cadires, alguna taula, un llit i una gran pantalla per anar projectar imatges de la època, records de l'autor. Diapositives acompanyades de a pròpia veu del mateix Josep Pla, en talls de veu d'alguna entrevista, que traslladen al públic a èpoques no tan llunyanes.

Montserrat Carulla, Joan Anguera i Ivan Benet fan de veus en directe de les paraules de Pla, ells són els encarregats de fer ressonar les paraules del gran Pla. Amb les seves brillants interpretacions aconsegueixen fer interessant un text que malgrat que per la gran majoria del públic sigui un referent, encara resulti feisuc de llegir.

Un bona proposta per als que busquem al teatre la no sempre obtinguda barreja entre la qualitat del text, de la dramatúrgia i la representació. Si no van poder gaudir d'aquest espectacle, a la tardor tindran una nova oportunitat per terres gironines.

No hay comentarios:

Publicar un comentario