LA FÀBRICA DE LA FELICITAT



FITXA ARTÍSTICA
TEXT: JORDI FAURA
DIRECCIÓ: ABEL COLL i JORDI FAURA
INTÈRPRETS: MÍRIAM ESCURRIOLA, ANNA SABATÉ, RICARD SERRA i TOÑI VINYALS
PRODUCCIÓ: VATUA PRODUCCIONS, CAET i AJUNTAMENT DE PARETS DEL VALLÈS
TANTARANTANA TEATRE


Un pallasso rep als espectadors del Tantarantana teatre. Val dir que no m'agraden els pallassos des de petita. És una qüestió de pell, però aquest em va despertar un punt de tendresa. La seva mirada trista en certes escenes i el bon 'savoir faire' de l'actor Toni Viñals va fer que al final de la representació fins a tot m'hagi arribat al cor.

La fàbrica de la felicitat tracta d'exposar un tema complicat, la creació d'un ser humà perfecte, la felicitat, les ganes de que el teu nom quedi gravat en la història. El voler canviar l'evolució de les coses, però com sempre la història és la que escull el camí que vol agafar.

L'espai escènic és un hospital, ple de element onírics, on es conjuga la realitat i la ficció. L'aparició del pallasso ens vol representar el món com un gran circ, del que ni tant sols el hospital pot fugir de ser-lo.

Tot l'obra és un experiment de conjugar diferents elements escènics, artístiques, i narratius. El joc de narrar que passaria si, volguéssim crear un ser humà perfecte però de sobte i no sabem ben bé perquè tot se'ns escapa de les mans, perquè mai no tenim tot ben segur. L'experiment resulta igual dintre que fora de l'escenari. Dintre ho marca el guió i fora potser haver-hi assumit massa riscos en el projecte fa que aquest se'ls hagi anat de les mans als seus creadors.

Una proposta que si hagués quedat una miqueta més simplificada, sense tants embolcalls, hagués estat més a prop de la perfecció. De vegades ho simple, ho fàcil es torna difícil i fa que tot no surti com s'espera. Hi haurà més ocasions d'un dels millors duets de la nova dramatúrgia catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario