LES SUPLICANTS




FITXA ARTÍSTICA
DRAMATÚRGIA: HELENA TORNERO a partir de l’obra d’Èsquil
DIRECCIÓ: RAFEL DURAN
INTÈRPRETS: ANNA GÜELL, MAR ULLDEMOLINS i MERCÈ ANGLÈS
PRODUCCIÓ: SALA MUNTANER, Q-ARS TEATRE i TEMPORADA ALTA
SALA MUNTANER
Les Suplicants, basades en l’obra que va deixar a mig escriure Èsquil, o al menys de la que nosaltres només conserven una part, és la història de dones i de dolor. De dones d’ahir, d’avui i, per desgràcia, de demà. De dones soles que esperen justícia. De dones que fugen de la violència cap a un lloc que hauria de ser millor.
A l’escenari ens trobem a Hipermestra, Dànae i Procne, tres dones mitològiques pel seu nom, però les seves històries poden ser les de qualsevol dona d’avui en dia. Però totes elles tenen un gran capacitat de supervivència admirable.
Aquestes Suplicants són Anna Güell, Mar Ulldemolins i Mercè Anglès. Tres dones diferents, d’edats diferents, però que tenen la violència com a punt d’enllaç, el patiment que des de diferents llocs els ha arribat a marcar la seva vida.
Amb una posada en escena minimalista, i el blanc com a color únic tant a l’escenografia com al vestuari que ens recorda que malgrat tot hi som al Mediterrani, dóna igual si és Grècia o Catalunya.
Les Suplicants estilísticament són impecables. No només hi veurem monòlegs, no només ens ofereixen paraules. Són gestos, són metàfores, des del vestuari, fent de trossos diferents de roba, com elles que ens expliquen que la seva vida s’ha quedat feta pedaços, que ja mai serà una única en singular. La veu i el cos es fonen en un indivisible. Aquestes Suplicants són simplement un regal dels deus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario