THE HAMLET'S CIRCUS



TEXT i DIRECCIÓ: TONI MARTÍN
INTÈRPRETS: LURDES BARBA, LLUÏSA CASTELL, JAUME COMAS, PEPA LÓPEZ, FRANCESCA PIÑÓN, XAVIER PUJOLRÀS, XAVIER RIPOLL, ARTUR TRIAS i ALBERT TRIOLA
PRODUCCIÓ: CENTRE D'ARTS ESCÈNIQUES DE REUS
TEATRE ROMEA


Una hora, això és el temps que necessita Toni Martín per desenvolupar aquest Hamlet del segle XXI que deixa el Palau per viure a un circ. Qui hagi vist alguna vegada a la seva vida la peça original de Shakespeare trobarà noms de personatges que li seran coneguts però res més lluny de la realitat. Més enllà de noms, del típic 'Ser o no ser' i d'alguna llicència poètica Shakesperiana, The Hamlet's Circus és una obra completament nova.

En un món on la supremacia de la imatge per damunt de les paraules està a l'ordre del dia, on l'interès per la forma menysprea el contingut, no podia ser d'una altra manera que al segle XXI Hamlet no visqués en un circ. En un circ de cossos, on les persones s'alimenten de feres i quan més sang es mostri en cada espectacle més públic hi assistirà.

Però a l'escenari no hi ha circ, ni feres, ni sang, només actors que fan servir el poder de la paraula per transportar-nos més enllà d'elles, a un altre món que encara que creguem llunyà, està més a prop del que pensem. Amb un guió incisiu, punyent, que no deixa a ningú indiferent, i apta per a totes les ànimes que vulguin gastar un hora de la seva existència pensant i qüestionant-se el món en el que viuen.

Grans actors al damunt de l'escenari, que no necessiten ni sang ni feres per demostrar la seva vàlua. Entre ells, una grata sorpresa per als nostres ulls, Albert Triola que domina el verb, el cos i manté al públic en suspens tant al damunt com a fora de l'escenari tradicional. Però aquest saludable pastís tenia una cirereta que no ens podrem menjar mai, el paper d'Irina (treta de La Gavina de Txèkhov) i que una inconstant Lluïsa Castell provoca que enlloc de menjar-nos-la amb delit, se'ns hagi quedat a mig camí entre la incredulitat i la sobreactuació.

The Hamlet's Circus representa allò pel que el teatre va ser creat, remoure consciències i fer-nos veure la realitat des de diferents perspectives. Una vegada de tant en tant no fa mal, malgrat que a molts no els interessa posar en pràctica aquest tipus de teatre i prefereixin seguir gaudint de la màxima de 'pa i circ'.

1 comentario:

  1. Grans actors però no gaire fins... Almenys per mi l'únic encert es l'Albert Triola, la resta em van decepcionar bastant.

    Potser Toni Martin fa una "adaptació lliure" massa moderna pels temps que corren.

    ResponderEliminar