MISTERI DE DOLOR



TEXT: ADRIÀ GUAL
DIRECCIÓ: MANEL DUESO
INTÈRPRETS: MERCÈ ARÀNEGA, MARÍA RODRÍGUEZ SOTO, ERNEST VILLEGAS, XAVIER RUANO, LLORENÇ GONZÁLEZ i MIQUEL BONET. Poble: SIRA ANDREU, TOMÀS CULLERÉ, MARIBEL MARTÍNEZ, SERGI MISAS, CONXITA SESÉ, ROSER VILLAJOSANA
PRODUCCIÓ: TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA
SALA PETITA (TNC)


Tornem a revisar una història sobre un triangle amorós. Aquest cas ambientat en un poble, amb tot el que allò implica i entre una mare, una filla i el xicot de la mare. Res nou, ni en la història, ni en com s'explica, només un text d'un autor poc conegut en el teatre català, d'aquells que al Teatre Nacional de Catalunya de tant en tant treu del calaix i li treu la pols.

Torna Mercè Arànega a la Sala Petita del TNC, després d'aquella joia denominada Mort de Dama de fa dues temporades, amb una mare, Mariagna, que lluita contra tothom per l'amor de Silvestre, Ernest Villegas, sempre correcte però mai sobresurt en cap paper, en aquest menys encara i que veurà com la seva pròpia filla, Mariagneta, Maria Rodríguez Soto, conquesta al seu xicot.

Assistim a la consolidació de la jove Maria Rodríguez Soto, la millor d'aquell esperpèntic muntatge del passat Grec, La Gavina, dirigit per David Selvas i que a Misteri de dolor, demostra que és una de les clares joves promeses del teatre català i que seguirem gaudint de la seva vàlua en propers muntatges.

Celebrada escenografia de Sebastià Brosa amb una impressionant baixada fins al pati de la casa de la Mariagna on es desenvolupa tota la història. I important també l'acurada il·luminació a càrrec de David Bofarull. La direcció de Manuel Dueso ha optat per apropar la història als anys 70, amb una moto Guzzi i un sonor transistor inclosos.

Encertat recuperació la del TNC però que hagués necessitat d'una revisió menys superficial per a potenciar la dramatúrgia i fer-la arribar al públic de la mateixa manera escabrosa i dramàtica que al 1906.

No hay comentarios:

Publicar un comentario