Albert Espinosa i Carol López posen acidesa a La Villarroel



"El teatre és el millor refugi quan tot s'ensorra", sentencia la directora Carol López com a avanç de la pròxima temporada de La Villarroel, que va presentar dilluns. El seu leitmotiv és L'any que ve serà millor i aquest és el títol que ha col·locat a un dels experiments més prometedors de l'any. Després de l'espectacle de dansa Aquí amanece de noche , que estarà en cartell fins diumenge, i de la tragicomèdia Exitus de Titzina Teatre, el 30 de setembre s'hi estrenarà un text escrit per quatre dramaturgues de renom (Marta Buchaca, Mercè Sàrrias, Victòria Szpunberg i la mateixa Carol López) i protagonitzat per quatre actrius poc conegudes (Neus Bernaus, Alba Florejachs, Mireia Pàmies i Vanessa Segura), un patchwork de situacions quotidianes amb monòlegs, peces cantades, diàlegs i cròniques amb l'humor i la mala bava com a nexe comú. A la segona hora, de nit, s'hi colarà l'humorista Reungenio amb nous acudits.
Dels vuit espectacles que s'alternaran a la cartellera fins al juny del 2012, només un és una reposició (Exitus ja s'ha estrenat però ha passat per sales alternatives) i cinc són de nova creació i d'autoria catalana. Destaca el retorn al teatre de l'autor supervendes i el guionista superaudiències Albert Espinosa amb la companyia Los Pelones, rebatejada una desena d'obres després de la seva fundació com Los Peleones. Junt amb aquesta variació vocàlica, Espinosa promet un gir a les obres que ha escrit fins ara per a la seva tropa d'amics-actors, que va debutar al Teatre Malic el 2000 amb les obres Los Pelones ,Retazos , 4 Bailes i Tu vida en 65' , textos que han renascut en altres teatres i al cinema. Sí que estás aquí conmigo passarà les festes de Nadal a La Villarroel.
Després d'un any sense cap estrena, el gener del 2012 Carol López escriurà i dirigirà una altra comèdia seguint l'estela de Germanes i Boulevard . Es titularà Res tornarà a ser com abans i és una aproximació al "què passaria si..." que se centra en un entramat de relacions personals, familiars, amoroses i sexuals.
L'excepció de la cartellera és un text de l'anglès Jez Butterworth retitulatMúsica de fons (en l'original Palrlour song) que dirigirà Magda Puyo i que relata la insatisfacció i la desafecció vital d'uns individus a la quarantena, interpretats per David Bagés, Victòria Pagès i Joan Negrié. És una coproducciró del Centre d'Arts Escèniques de Reus i la Sala Trono que passarà per Barcelona a l'abril i el maig. I tancarà la temporada el jove Marc Artigau amb A prop. Fins ara el dramaturg havia estrenat en sales petites i cicles paral·lels del Lliure o el Grec, i debutarà en una sala comercial amb un tendre al·legat contra la solitud amb els actors Joan Massotkleiner i Ferran Gadea.
Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario