El FIT opta per la venda anticipada



La setena edició del Festival Internacional de Teatre infantil i juvenil de Cerdanyola (FIT) té entre les seves principals novetats un sistema de venda anticipada d'entrades durant la setmana prèvia al festival. L'edició d'aquest any, que es va presentar ahir, se celebrarà del 23 al 25 de setembre. Amb aquesta nova modalitat d'adquisició d'entrades, els organitzadors del festival –el Grup Bambalina, l'Ajuntament de Cerdanyola– volen evitar les cues que hi va haver en l'edició de l'any passat alhora que els permetrà repartir el públic en tots els passis programats. Per motius de pressupost –ha passat de 80.000 a 50.000 euros– no s'instal·larà la carpa al Parc del Turonet i tampoc hi haurà representacions a la Casa d'Andalusia. Els espectacles es representaran a l'Ateneu, al Museu d'Art i a l'Espai Enric Granados.

La presidenta de Bambalina, Rosa M. Soler, destaca que el FIT “s'ha guanyat un espai molt digne a la ciutat”, mentre que la regidora de Cultura, Montserrat Montiel, afegia que el festival “és un projecte de ciutat” que aposta des dels seus inicis per portar a Cerdanyola “els espectacles més nous” de l'escena cultural.
Els responsables artístics del FIT, Agustí Coll i Ramon Llimós –de la Xarxa–, van destacar l'espectacle inaugural –El fantástico viaje de Jonás, el espermatozoide–, l'espectacle de dansa La ventafocs de la companyia de Rubí Arrel Dansa, el mim francès Patrik Cottet i el muntatge en català Història d'una vida (i de les coses de cada dia)– dels italians Rodisio que venen a Cerdanyola després que no ho haguessin fet l'any passat per la lesió d'una actriu.
L'alcaldessa, Carme Carmona, va agrair als organitzadors fer possible “un gran esdeveniment de la ciutat”.
Font: Carles Aluju Ferrer (www.elpuntavui.com)

No hay comentarios:

Publicar un comentario