El teatre de Sant Feliu tindrà nom


El teatre municipal de Sant Feliu, fins ara sense nom, podria rebre en les pròximes setmanes el de Narcís Masferrer, mestre, actor i dibuixant de la població que va morir al març de l'any passat. Representants del consistori –encapçalats per la regidora de Relacions Institucionals, Pilar Giró– i una comissió de ciutadans han debatut aquesta setmana la decisió, que podria quedar tancada al llarg de la setmana vinent.
Masferrer, definit per l'alcalde, Joan Alfons Albó, com un dels “homenots” del municipi durant el darrer segle, va ser mestre dels Estudis Nous de Sant Feliu –l'actual CEIP Gaziel– des de 1950 fins a 1980, l'any que es va jubilar. Al llarg de tota la seva vida, però, va compatibilitzar la dedicació docent amb les arts dramàtiques com a actor i director de la secció de teatre del Centre Excursionista Montclar, i el 1976 va fundar el grup teatral L'Arlequí de Paper, que també va dirigir.
Com a dibuixant i il·lustrador, també va col·laborar amb el pseudònim d'El Greco en publicacions com ara L'Esquella de la Torratxa i Patufet. I als anys seixanta, signant amb l'acrònim Narmas, també va esdevenir ninotaire del diari Los Sitios de Girona i el setmanari local Àncora.
Homenatge ciutadà
L'alcalde coincideix amb alguns dels membres de la comissió sobre el fet que donar el nom de Masferrer a l'equipament escènic “potser seria millor encara que no pas dedicar-li un carrer o una plaça”. El polifacètic mestre ja va ser reconegut com a fill predilecte del municipi l'any2003, i ara que se li prepara un homenatge ciutadà, amb l'estrena d'un audiovisual d'Anna Vicens sobre la seva figura, divendres, la nova denominació del teatre seria una distinció afegida.

Font: Emili Aguilló (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario